Bababurnu Deniz Feneri'nde inşaat mühürlendi
ANTALYA Bababurnu'nda, 71 yıldır Akdeniz'de seyirdeki gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren deniz fenerinin turizme açılması için devam eden inşaat, Muratpaşa Belediyesi'nce mühürlendi. İnşaatı protesto için fenere gelen çevreciler 'Bu iş sonuçlanana kadar gözümüz kulağımız burada olacak" dedi.
Antalya'da 1'inci derece doğal SİT alanı falez kıyı bandının denize uzandığı en uç noktada yer alan Bababurnu Deniz Feneri'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planlara göre kafe-restoran olarak turizme açılması için devam eden inşaat, Muratpaşa Belediyesi ekiplerince mühürlendi.
Ulaştırma Bakanlığı'ndan 2007 yılında kiralanan ve ancak inşaata ancak başlanan deniz fenerinde, bakanlığın onayladığı plan dahilinde fenerin müştemilatı yıkıldı. Belediye ekipleri fenerde sabah saatlerinde yaptıkları incelemede projeye aykırılıklar tespit etti. Görevliler, falezlerin toprakla doldurulduğu, bodrum ve teras kat yapma hakkı olmamasına rağmen bu yapıların inşasına başlandığını tutanak altına aldı. Yapılan incelemenin ardından ekipler öğle saatlerinde deniz fenerini mühürledi.
Belediye ekipleri mühürleme işlemi yaparken, çevreciler de aynı dakikalarda inşaat çalışmalarını protesto için deniz fenerinde toplandı. 'Falezler 1. Derece Doğal SİT Alanıdır İnşaat Yapılamaz' ve 'Falezler ve Deniz Feneri Ticari Alan Değildir Park Olmalıdır' yazılı pankartlar açan çevreciler adına konuşan Hediye Gündüz, fener ve çevresinde şu an bir katliam yaşandığını söyledi. Falezlerin rant ve çıkar uğruna katledildiğini savunan Gündüz, 'Bu katliama sebep olan ne yazık ki, doğal değerleri halk adına korumakla görevli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'dır" dedi.
Muratpaşa Belediyesi'nin inşaatı mühürlemesiyle son derece mutlu olduklarını söyleyen Gündüz, 'Antalya halkına park olması, yeşil alan olması gereken bir alandır. Deniz fenerinin 71 yıllık kültürel tarihi var. Burada o kültürel değerlerle, doğa ile iç içe olmalıdır. 1 haftada bile burada ciddi çevre tahribatı yapılmış. İnşaatın devam etmesi çok büyük yanlış olacaktı. Bu iş sonuçlanana kadar gözümüz kulağımız burada olacak" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Antalya - Bababurnu Deniz Feneri'nde İnşaat Mühürlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?