Antalya - Cem Özdemir: Anayasa Uzlaşma İle Olur - Son Dakika
Güncel

Antalya - Cem Özdemir: Anayasa Uzlaşma İle Olur

Antalya - Cem Özdemir: Anayasa Uzlaşma İle Olur

Alman Parlamentosu'na Giren İlk Türk Olan İttifak 90/yeşiller Federal Eş Başkanı Cem Özdemir, Anayasa Değişikliği Konusunda, "yüzde 49'a Karşı Yüzde 51'le Bir Anayasa Olmaz. Büyük Kesimlerin Üzerinde Ortak Anlaşması, Uzlaşması Gerekir" Dedi.

26.08.2010 02:44

Alman Parlamentosu'na giren ilk Türk olan İttifak 90/Yeşiller Federal Eş Başkanı Cem Özdemir, Anayasa değişikliği konusunda, "Yüzde 49'a karşı yüzde 51'le bir anayasa olmaz. Büyük kesimlerin üzerinde ortak anlaşması, uzlaşması gerekir" dedi.

Antalya Limak Lara Hotel'de turizm sektörü temsilcileri ile biraraya gelen Cem Özdemir, Türkiye- Avrupa Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner'in sunuculuğunda gerçekleşen açık oturumda davetlilerin sorularını cevaplandırdı.

Yeşiller Federal Eş Başkanı Özdemir, farklı kültürel zenginliklerin Türkiye'de geçmişte tam anlamıyla korunamadığına işaret etti, şu değerlendirmede bulundu:

"Çiçek bahçesinde birçok çeşit olursa mı daha güzel olur, tek bir çiçek olursa mı daha güzel olur? Bu farklılıkların, çeşitliliğin korunması gerekirdi ve dünya buna gidiyor. Hatta tüm dünyanın tek bir anayasası olabilir. Ancak, yüzde 49'a karşı yüzde 51'le bir anayasa olmaz. Büyük kesimlerin üzerinde ortak anlaşması, uzlaşması gerekir. İleriye baktığımda Türkiye için hiç karamsar değilim ve eksiklerle birlikte pozitif bir gidişat var."

LİDERLER BİRARAYA GELMELİ

Türkiye'deki anayasa referandumunda oylamanın bir gün sonrasının kendisini ilgilendirdiğini belirten Cem Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Referandumdan bir gün sonra keşke sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Tayyip Erdoğan biraraya gelip, bu işi birlikte çözelim, yeni bir anayasa ortaya sunalım, demokratik, çağdaş, herkesin, geniş kesimlerin kabul edebileceği bir anayasa ortaya çıkaralım demesi önemli. Bence sorunları büyük ölçüde çözer ve insanları da biraraya getirir."

Türkiye'de yüzde 10 olan seçim barajının neden indirilmediği sorusuna tatmin edici bir cevap alamadığını vurgulayan Özdemir, bu konuda şöyle konuştu:

"Türkiye'de her parti muhalefetteyken barajın inmesini savunur. İktidar olur olmaz da barajın kalması için herşeyi yapar. Ben hatırlıyorum, sayın Tayyip beyle eskiden konuştuğumda ve diğer siyasetçilerle görüştüğümde onlar da benzer şeyler söylüyorlardı, 'baraj inmeli' diye. Şimdi iktidar oldular maalesef baraj yerinde kalıyor. Keşke baraj konusunda da daha cesur bir adım atılsa. Çünkü bana göre siyasetin en önemli faktörlerinden bir tanesi bütün farklı gruplar, eğilimler mecliste bulunmalı ki, mecliste bu konular görüşülüp çözülsün. A partisi, B partisinin dışarıda bulunması Türkiye açısından iyi bir şey değil."

TERÖR ASKERİ YÖNTEMLE ÇÖZÜLEMEZ

Türkiye'deki terör sorununa ilişkin gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yeşiller Federal Eş Başkanı Cem Özdemir, "Ortada bir hasta var ve 80'li yılların başından beri hep aynı ilaç veriliyor. Sorunu çözmediği gibi yan etkileri artıyor. Her yıl dozajı yükseltiliyor fakat iyileşme yok" dedi. Terör sorununun askeri yöntemle çözülmeyeceğinin ortaya çıktığını vurgulayan Özdemir, bu konuda da şunları söyledi:

"Gençler halen daha dağa çıkıyor. O insanların karşısına şeffaf, güleryüzlü bir devlet çıksa o insanlarda şaşıracak ve çözüm kolaylaşacak. Çözüm istemeyen tarafların ortada olduğu basbaya belli. Çünkü bu işten ekmek parası kazanların olduğunu görmemek için beyinsiz olmak gerekiyor. Bunlar da tabi ellerinde gelen herşeyi yapacak doğal olarak bu işin devam etmesi için."

OTELLER GÖZÜ RAHATSIZ EDİCİ

Türkiye ve Antalya'daki otellerde servis açısından dört dörtlük hizmet sunulduğunu söyleyen Cem Özdemir, otellerin mimari açıdan fazla beton, doğaya yakışmayan, gözü rahatsız eden bir şekilde olduğunu açıkladı. Turizmciler ve çevrecilerin dost olabileceklerini dile getiren Özdemir, yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Cem Özdemir: Anayasa Uzlaşma İle Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement