Antalya - Çift Kol Nakli Yapılan Hastanın Durumu Çok İyi - Son Dakika
Güncel

Antalya - Çift Kol Nakli Yapılan Hastanın Durumu Çok İyi

Antalya - Çift Kol Nakli Yapılan Hastanın Durumu Çok İyi

Türkiye'de İlk Kez Akdeniz Üniversitesi'nde (aü) Gerçekleştirilen Operasyonla Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Fatih Demirel'in İki Kolunun 8 Saatlik Operasyonla Nakledildiği Cihan Topal'ın Sağlık Durumunun İyi Olduğu Belirtildi. Operasyonu Yapan Doç. Dr. Ömer Özkan, "ameliyat Sonrası 24 ve 48 Saati Teknik Bir Aksaklık Olmadan Atlattık" Dedi.

29.09.2010 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'de ilk kez Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirilen operasyonla trafik kazasında hayatını kaybeden Fatih Demirel'in iki kolunun 8 saatlik operasyonla nakledildiği Cihan Topal'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Operasyonu yapan Doç. Dr. Ömer Özkan, "Ameliyat sonrası 24 ve 48 saati teknik bir aksaklık olmadan atlattık" dedi.

AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi- Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, trafik kazasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki Fatih Demirel'in 2 kolunu, 8 saat süren ameliyatla, iş kazasında her iki kolunu dirsek hizasından kaybeden 28 yaşındaki Cihan Topal'a nakletmişti. Doç. Dr. Ömer Özkan, ameliyat sonrası üç günün, teknik bir aksaklık olmadan geçtiğini söyledi. Doç. Dr. Özkan, "Ameliyat sonrası 3 günü atlattık. 24 ve 48 saatte olası olumsuz sonuçları atlattık. Teknik nedenlerle görülebilecek aksaklık dönemini de atlatmış olduk. 10 gün boyunca teknik sorunlar yaşanabilir. Yüzde 60- 70 olabilecek problemleri atlattık diyebilirim. Bunu 10'uncu günün sonunda daha rahat söyleyebileceğiz" dedi.

Bundan sonraki problemlerin çoğunlukla doku reddi ile ilgili olacağını dile getiren Doç. Dr. Özkan, "Bu günleri de atlatırsak daha rahat olacağız. Hissetme 3 ay sonra başlayacak, dokuyu yaşattıktan sonra hiç şüphemiz kalmayacak. Hareketlerde de 6 ay sonunda olumlu sonuçlar alacağımızı bekliyoruz. Hastanın mevcut kolu itibariyle taşıdığımız doku bu sonuçları en başarılı şekilde verebilecek seviyede" diye konuştu.

'YENİDEN DÜNYAYA GELMİŞ GİBİYİM'

Kendisine asker olan kardeşi ile kayınbiraderi Kemal Şehirli'nin refakat ettiğini söyleyen Cihan Topal, henüz eşi Fatma ve 3 yaşındaki kızı Necile'nin yanına gelemediğini belirtti. Cihan Topal, "Ameliyatım sırasında ve öncesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onların sayesinde yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Mutluyum, hayattan beklentim, bir tanecik kızım var. Necile'min elinden tutarak okula götürmek, getirebilmek. Bir de verici kişinin ailesine gidip ellerini öpebilmek istiyorum. Allah herkesten razı olsun. Çok şeyler hissediyorum, anlatamıyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

Haber-Kamera: ANTALYA DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Çift Kol Nakli Yapılan Hastanın Durumu Çok İyi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement