Antalya'da 10 Milyon Fidan Dikilecek - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 10 Milyon Fidan Dikilecek

Antalya\'da 10 Milyon Fidan Dikilecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Orman Bölge Müdürlüğü ile 2019 yılına kadar kent merkezi ve ilçelerinde 10 milyon fidan dikeceklerini bildirdi.

21.03.2017 12:44

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Orman Bölge Müdürlüğü ile 2019 yılına kadar kent merkezi ve ilçelerinde 10 milyon fidan dikeceklerini bildirdi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'i ziyaret etti.

Etkinlikler hakkında bilgi alan Türel, bütün projelerde yeşilin korunması için çalıştıklarını, ormanların korunmasına yönelik projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki ilk dönemi olan 2004-2009 yılları arasında yaklaşık 1 milyon fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Türel, yangından zarar gören Taşağıl bölgesinde 500 bin fidanı toprakla buluşturduklarını vurguladı.

Belediye olarak sınırlarının genişlediğine dikkati çeken Türel, şunları ifade etti:

"İki kurumumuz da yeşil bir Antalya için çalışıyor. 2019 yılına kadar Antalya ve ilçelerinde 10 milyon ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Cumartesi günü önemli bir projenin temelini attık. Manavgat'ın en akciğeri Türkbeleni ormanımız bir süre önce yanmış, aşağı yukarı 50 dekara yakın bir alan kül olmuştu. Türkbeleni'nde çok güzel bir katılımla mesire alanı projemizin temelini attık. Kül haline dönmüş bir orman alanını şimdi daha da yeşillendirerek, ağaçlandırarak halkın kullanımına uygun bir proje haline getiriyoruz."

Türel, Antalya'nın sembol değeri olabilecek Tünektepe Projesi'ni de Antalya'ya kazandırmak istediklerini belirterek, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile oraya da güzel bir projeyi kazandırmak için çalıştıklarının bildirdi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de iş birliğine önem verdiklerini, geçen yıl Kumluca ve Adrasan'da belediye ekibinin de kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 10 Milyon Fidan Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement