Antalya'da 500 Hektarlık Alan Yandı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 500 Hektarlık Alan Yandı

Antalya\'da 500 Hektarlık Alan Yandı

Antalya'da Önceki Gün Başlayan Orman Yangınında, 500 Hektarlık Alan Kül Oldu.

28.08.2010 16:08

ANTALYA'nın Karaöz Beldesi Kayadibi Köyü yakında önceki gün başlayan orman yangını, 500 hektarlık alanda etkili olarak devam ediyor. Bölgede inceleme yapan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı.

Çiftçi Mustafa Sarıgül'ün besihane yapımı için spiralle demir kestiği sırada çıkan kıvılcım nedeniyle önceki gün saat 16.00'da Kayadibi Köyü yakınında başlayan orman yangınını, söndürme çalışmaları devam ediyor. Dün öğle saatinde kontrol altına alınan, fakat ormancıların müdahale edemediği bir vadiye sıçramasıyla tekrar büyüyen yangına bugün 15'i belediyelerden 65 arazöz, 7 helikopter, 4 amfibi uçak, 6 su tankı ve 12 ekiple müdahale ediliyor.

Bugün yerleşim yeri olarak tek riskli bölge olan ve bir bölümü boşaltılan Kayadibi Köyü'nün Naneli Mahallesi'ne sıçrama ihtimali bulunan yangın, karadan ve havadan yapılan yoğun müdahale üzerine durduruldu. Mahalleye yardımcısı Hakkı Loğoğlu ile birlikte gelen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 8 evin yandığı yangında 500 hektarlık kızılçam orman alanının zarar gördüğünü söyledi. Köylülerden Hüseyin Ali Çim'in yanan evinde açıklama yapan Vali Altıparmak, yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı. Bölgede risk taşıyan bir yer kalmadığını kaydeden Vali Altıparmak, dünkü gibi yeniden yangının bir yerde patlayabileceği ihtimalini düşünerek tamamen kontrol altında diyemediklerini vurguladı. Yangın noktasına en yakın yerde bulunduğunu kaydeden Altıparmak, "Maddi hasarın tespit çalışmasına devam ediyoruz" dedi.

İŞÇİLER KURTULDU, MİNİBÜS YANDI

Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan orman işçilerini taşıyan taşeron firmaya ait 07 NIY 46 plakalı minibüs, Kayadibi Köyü'nün üst sırtlarında alev sıçraması sonucu tamamen yandı. Şoförün alevlerin içinden çıkartamadığı minibüste bulunan işçiler, son anda kendilerini dışarı atarak, alevlerin arasında kalmaktan kurtuldu.

Göksel YAPAR- ANTALYA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 500 Hektarlık Alan Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement