Antalya'da kendisinden ayrılmak isteyen eski nişanlısını bıçakla yaralayan sanığa, 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Erkan Topallar, müştekiler Sengül Suvay ve Ayşegül Yılmaz ile tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada söz alan sanık Topallar, olay nedeniyle pişmanlık duyduğunu söyledi.
Mağdur Sengül Suvay da sanığın hem kendisini hem de aynı iş yerinde çalışan arkadaşı Ayşegül Yılmaz'ı bıçakla yaraladığını hatırlatarak, sanıktan şikayetçi olduğunu anlattı.
Diğer müşteki Ayşegül Yılmaz da sanık hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, takdiri mahkemeye bıraktığını ifade etti.
Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Erkan Topallar hakkında, Sengül Suvay'a karşı işlediği "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.
Söz konusu eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle bu cezanın 14 yıla indirilmesine hükmeden mahkeme heyeti, sanığa verilecek cezanın, geleceği üzerindeki olası olumsuz etkilerini takdiri indirim sebebi olarak kabul ederek sanığa 11 yıl 8 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.
Mahkeme, olayın meydana gelişinde mağdurdan kaynaklanan haksiz tahrik kabul edilebilecek bir eylemin bulunmaması nedeniyle sanığa haksız tahrik indiriminin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.
Mahkeme heyeti ayrıca sanığın, Ayşegül Yılmaz'a ise kasten yaralama ve tehdit suçlarını işlediğine yönelik suçların sabit olmaması nedeniyle beraatine hükmetti.
Olay
Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesinde geçen yılın temmuz ayında otobüs şoförlüğü yapan Erkan Topallar, kendisinden ayrılmak isteyen eski nişanlısı Sengül Suvay'ı çalıştığı kuaför dükkanında bıçaklayarak yaralamıştı. Yaşanan arbede sırasında kavgayı önlemeye çalışan aynı iş yerindeki Ayşegül Yılmaz da bıçaklanmıştı.
Son Dakika › Güncel › Antalya'da Eski Nişanlısını Bıçaklayan Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.