Antalya'da Sağlık Turizmi İçin 6 Dilde Tanıtım Filmi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Sağlık Turizmi İçin 6 Dilde Tanıtım Filmi

Antalya\'da Sağlık Turizmi İçin 6 Dilde Tanıtım Filmi

Filmde kentteki sağlık kuruluşunda verilen hizmetler anlatıldı.filmde 8 oyuncu ve yardımcı oyuncu, 7 kişilik çekim ekibi, 6 kişilik yapımcı ekip görev aldı.

13.11.2013 18:14

Filmde kentteki sağlık kuruluşunda verilen hizmetler anlatıldı.

filmde 8 oyuncu ve yardımcı oyuncu, 7 kişilik çekim ekibi, 6 kişilik yapımcı ekip görev aldı.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından, her yıl 10 milyonun üzerinde turisti ağırlayan ve 'Türkiye'nin Turizmin Başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'da, sağlık turizmini de geliştirmek amacıyla tanıtım filmi çekildi. İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça ve Türkçe olmak üzere 5 dile çevrilen tanıtım filminde Antalya'nın dünyaca ünlü bir turizm merkezi olmasının yanı sıra, her yıl on binlerce turistin faydalandığı, dünya standartlarında, yüksek teknolojiyle hizmet veren bir sağlık destinasyonu olarak hizmet verebileceği vurgulandı.

SAĞLIK TURİZMİ TARİHİ GÜZELLİKLERLE ANLATILDI

Filmde, Akdeniz'in incisi Antalya'nın kültürel ve doğal güzellikleri, modern konaklama tesisleri ve nitelikli sağlık kapasitesi hakkında ayrıntılı bilgilere de yer verildi. Antalya'nın sağlık turizminde de marka haline gelmesi amacıyla hazırlanan tanıtım filminde, yılın 12 ayı elverişli iklim koşullarına sahip kentteki tarihi ve doğal güzellikler de yer aldı. Devlet hastaneleri, üniversite hastanesi ve çeşitli özel hastanelerde havadan ve yerden dış mekanların yanı sıra farklı görüntü çekimleriyle sunulan hizmetin de anlatıldığı 5 dakika uzunluğundaki filmde 8 oyuncu ve yardımcı oyuncu, 7 kişilik çekim ekibi, 6 kişilik yapımcı ekip görev aldı.

78 BİN TURİSTE SAĞLIK HİZMETİ

Tanıtım filmi hakkında bilgi veren Sağlık Müdürü Adem Bilgin, filmin yer aldığı CD'nin yanı sıra sağlık turizminin anlatıldığı 10 broşürün havalimanı ile otellerde turistlere dağıtılacağını söyledi. Avrupa'nın en büyük ve modern havalimanlarından biri olan uluslararası Antalya Havalimanı'na dış hatlardan yılda yaklaşık 60 bin civarında uçağın indiğini belirten Bilgin, 182 ülkeden yaklaşık 10 milyon yabancı ziyaretçinin Antalya'ya geldiğine dikkati çekti. Bilgin, Antalya'da sağlık hizmetine ihtiyaç duyan 78 bin turistin çeşitli sağlık kurum ve kurumlarında tedavi edildiğini söyledi.

SAĞLIK TURİZMİNDE 8 BİN 300 HASTA

Antalya'daki sağlık turizminin geleceği hakkında görüşlerini aktaran Bilgin, şöyle konuştu

'2010 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan ilk çift kol, 2013 yılında yapılan ilk yüz nakli ile hemen ardından gerçekleştirilen 4 yüz nakliyle Antalya organ nakilleri konusunda bir marka haline geldi. Toplamda 42 hastane ve çeşitli sağlık kuruluşları ile Antalya'daki yabancı misafirlere tüm branşlarda sağlık hizmeti mevcut sağlık kuruluşlarında verilmektedir. Yetişmiş insan gücü, nitelikli uzman hekimleriyle Antalya sağlık turizminde de öncü rol oynamaktadır.

8 bin 300 yabancı hasta Antalya'daki sağlık hizmetinden yararlanmak için planlı olarak sağlık turizmi kapsamında kentimize gelerek tedavi olmuştur. Sağlık amacıyla turistin Antalya'ya ayak basmasından itibaren, evine uğurlanana kadar ihtiyaç duyabileceği her türlü hizmet, uzman sağlık personeli ve diğer yetkililer tarafından karşılanmaktadır. Kısacası Antalya artık sağlık turizminin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Bilgin, internet ortamında hazırlanan web sitesi ve farklı ülkelerde düzenlenecek fuarlara katılarak kentteki sağlık turizmi faaliyetlerinin anlatılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Sağlık Turizmi İçin 6 Dilde Tanıtım Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement