Antalya'da Seldeki Kayıplar Aranıyor (3) - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Seldeki Kayıplar Aranıyor (3)

Antalya\'da Seldeki Kayıplar Aranıyor (3)

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, sel felaketinin görüldüğü Serik İlçesi'nin Gebiz Beldesi'ne gelerek belde sakinlerine, "Geçmiş olsun" dedi.

11.10.2011 13:52

Antalya'da SELDEKİ KAYIPLAR ARANIYOR (3)

BAŞKAN AKAydın SEL BÖLGESİNDE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, sel felaketinin görüldüğü Serik İlçesi'nin Gebiz Beldesi'ne gelerek belde sakinlerine, "Geçmiş olsun" dedi. Beldenin MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Büyükgebiz'den bilgi alan Başkan Akaydın, kahvede bulunanlarla ederken, "Son derece üzgünüz" dedi. Başkan Akaydın, "Bazı yaraların kapanması mümkün değil, bundan kastım can kayıpları. 3 yıldır belediye başkanıyım ve 3 yıldır bu tarz sorunlar yaşıyorum" dedi.

Ciddi altyapı sorunu olduğunu, bölgeye giden ilk ekibin Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekibi olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız, 'Allah'tan geliyor' demek de kolaylık. Bütün var gücümüzle yanınızdayız. Feyazan yaşanmış. Dünyanın her yerinde doğayla savaşmak insanoğlunun gücünü teknolojisini aşıyor. Burada suçlu aramanın zamanı yok, dayanışma zamanı."

Akaydın daha sonra sel suları ile yıkılan Akçapınar Köyü yolu üzerindeki beton köprüde inceleme yaptı. İnceleme sırasında Gebiz Belediye Başkanı Cengiz Büyükgebiz, beldenin içme suyunun afetin görüldüğü Haskızılören Köyü'nden geldiğini, sel sonrası su borularının parçalandığını belirterek, içme suyunun bölgede 2 gündür kesik olduğunu söyledi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, gerekli çalışmalar için ASAT Genel Müdürlüğü'ne bölgeye içme suyu getirilmesi için talimat verdi.

FESTİVAL KONSERLERİ İPTAL

Başkan Akaydın, bölgedeki afet ardından 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ndeki konser ve müzik etkinliklerinin iptal edildiğini söyledi. Başkan Akaydın, "Yağmurun başladığı gün geleneksel sanatçı kortejini yapamamıştık. Böylesine bir olayın ardından eğlenceye yönelik etkinleri ve konseri iptal ettik ama sinemaya ilişkin paneller ve sergiler sürecek. Konserler olmayacak" diye konuştu.

BELDE SAKİNLERİ ODUN TOPLADI

Haskızılören Köyü'nde 6 kişinin kaybolmasına neden olan yağmur suları ve dev tomruklar, yaklaşık 40 kilometre katedip Değirmen Çayı'na ulaştı. Yöre halkı da derenin sağı ve soluna savrulmuş tomruk, köklenmiş çam ağaçlarını toplamak için dere yatağına geldi. Çok sayıda köylü araçları ile dere yatağına gelip, ağaç motorları ile tomrukları parçalayıp yakacak olarak kullanmak için evlerine götürdü. Yöre sakinleri, "Yıllar sonra ilk kez bu kadar fazla tomruk ve ağaç dere yatağına geldi, biz de toplayıp sobalarımızda yakacağız" diye konuştu.

Serik Cumhuriyet Savcılığı ise Nebiler Köyü Saksağan Mevkii'nde bulunan ve 81 yaşındaki Fatma Kutlu'ya ait olduğu belirlenen cesede otopsi yaptı. Otopsi sırasında Kutlu'nun yakınları sağlık ocağı önünde üzgün halde bekledi. - Antalya/ Serik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Seldeki Kayıplar Aranıyor (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement