Antalya-Doktora 'Benim Çocuğum Antibiyotiksiz İyileşmez' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Antalya-Doktora 'Benim Çocuğum Antibiyotiksiz İyileşmez' Tepkisi

Antalya-Doktora \'Benim Çocuğum Antibiyotiksiz İyileşmez\' Tepkisi

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 3'üncü Aile Hekimliği Kongresi'ne katılan İstanbul Aile Hekimliği Derneği Eğitim Komisyonu üyesi ve Çekmeköy 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi doktoru Esin Şener, hastalara ilaç yazma ve hastaların ilaçlarını kullanma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

23.05.2016 07:59

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 3'üncü Aile Hekimliği Kongresi'ne katılan İstanbul Aile Hekimliği Derneği Eğitim Komisyonu üyesi ve Çekmeköy 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi doktoru Esin Şener, hastalara ilaç yazma ve hastaların ilaçlarını kullanma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Dr. Esin Şener, "İlaçların yanlış kullanımı deyince direkt akla antibiyotik geliyor. Ben çocuğa muayeneden sonra sadece ateş düşürücü verdiğimde 10 hasta yakınının 7'sinden tepki alıyorum. 'Hocam antibiyotik vermeyecek misiniz? Benim çocuğum antibiyotiksiz iyileşmiyor ki' diyor. Hastaya bunu neden vermediğimi anlatmam muayene süremden daha uzun sürüyor" diye konuştu. Bazan gelen yaşlı hastaların bir poşet ilacı masanın üzerine dökerek yeniden yazılmasını istediğini belirten Dr. Esin Şener, "Bakıyorsunuz aynı ağrı kesiciler, aynı antibiyotikler, aynı tansiyon ilaçları. İçinde aynı işe yarayan iki ayrı tansiyon ilacı var" dedi. Dr. Esin Şener, hastanın her gittiği hekimden başka bir ilaç aldığını, hem eski hem de yeni ilaçları birlikte kullanmaya devam ettiğini söyledi.

( GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya-Doktora 'Benim Çocuğum Antibiyotiksiz İyileşmez' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement