Antalya Etnobotanik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Antalya Etnobotanik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Antalya Etnobotanik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Etnobotanik ödülleri sahiplerini buldu Türkiye'nin 7 ayrı coğrafi bölgesinin etnobotanik bitki yapısının yer aldığı, 'Anadolu Bitkileri EXPO'da - Etnobotanik Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle dağıtıldı.

16.02.2016 18:15

Etnobotanik ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin 7 ayrı coğrafi bölgesinin etnobotanik bitki yapısının yer aldığı, 'Anadolu Bitkileri EXPO'da - Etnobotanik Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle dağıtıldı.

Türkiye'nin ilk EXPO'su olan ve bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını 'Çiçek ve çocuk' temasıyla açacak EXPO 2016 Antalya'nın, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Bilfen Antalya Liseleri ortaklığında düzenlediği, 'Anadolu Bitkileri EXPO'da yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Özel Bilfen Lisesi'ndeki ödül törenine Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Hasan Tevke, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ve davetliler katıldı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı törende konuşan Vali Türker, EXPO'nun açılışına 2 aydan fazla bir zaman kaldığını belirterek, "Çiçek ve çocuk öyle bir güzel tema ki kim duyarsa duysun yüreğimizi kıpır kıpır etmeye yetiyor. EXPO 2016 Antalya'yı yüzümüzün akıyla sonuçlandıracağız" dedi.

Anadolu ve Trakya'daki bitki örtüsünün bereketli ve endemik olduğunu kaydeden Vali Türker, şehircilik ve eğitim sisteminde çiçek ve tabiata yeteri kadar önem verilemediğinin farkında olduklarının altını çizdi. Vali Türker, "Çocukları bitki, hayvan ve böcekle buluşturmak eğitimin gayesi olmalı" dedi.

Anadolu Bitkileri EXPO'da yarışmasının klasik bir resim yarışması olmadığını vurgulayan Vali Türker, "Okul dediğiniz, eğitim dediğiniz şey okul ile ev arasında sıkışmış defter ve kitaptan ibaret bir şey değil. Hayatı çocukluğunu bu çağlarda yaşamadığınız takdirde hayatının geri kalan kısmını ıskalayacağınızdan emin olabilirsiniz. Sanattan kesinlikle kopmaması gerekiyor, spordan, kültürel faaliyetlerden kopmamalı, uzak kalmamalı. Çocukların ruhlarında böyle bir şey var yeter ki biz büyükler fırsat verelim. Uzak kalmayın bunu da bir nasihat olarak söyleyeyim" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, 81 ilden 9, 10 ve 11'nci sınıf öğrencilerinin yarışmaya katıldığını 750 okulun proje gönderdiğini söyledi.

Proje danışmanı ve Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdülkerim Alpınar da, etnobotaniğin bitki -insan ilişkisini inceleyen bir bilim dalı olduğuna dikkat çekerek, "Beslenmeden tedaviye, giysiden barınmaya, kumaş boyamadan alet yapımına dek uzanan pek çok alanda kullanılan bitkileri konu alıyor" dedi.

Konuşmaların ardından 7 coğrafi bölgeden dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi. Törende öğrenci korosu ve dans gösterisi alkış aldı. Dereceye giren öğrencilerin etnobotanik eserleri, 23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya Sergi alanında sergilenecek.

DOĞU ÇINARI DİKTİLER

Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinden gelen ve Anadolu Bitkileri EXPO'da yarışmasında dereceye giren öğrenciler, 1121 dönümlük EXPO 2016 Sergi alanını da gezdi. Lojistik binasında öğrencilere, EXPO 2016 Antalya projesi hakkında detaylı bilgi verildi. Öğrenciler alana daha sonra Doğu çınarı dikti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Etnobotanik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement