Antalya Kemer'de Orman Yangınına Müdahale Ediliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Antalya Kemer'de Orman Yangınına Müdahale Ediliyor

Antalya Kemer\'de Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
25.07.2023 00:35  Güncelleme: 00:36

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi'nde bilinmeyen nedenle çıkan orman yangınına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip ile karadan müdahale ediliyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer'e gidiş yolu ulaşıma açıldı. Havada görev yapabilecek uçak olmaması nedeniyle havadan müdahale yapılamıyor.

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Göynük Değirmendere Mahallesi'nde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını başladı.

İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler yönlendirildi.

Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer'e gidiş yolu ulaşıma açıldı.

Ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor.

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, AA muhabirine, yangına karadan etkin bir müdahale yapıldığını anlattı.

Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere tüm yetkililerin bölgede olduğunu dile getiren Çam, "Yangın yerleşim bölgesine yakın değil ama biz yine tedbirleri alıyoruz. Riskli bölgeleri tespit ediyoruz, tedbirleri alıyoruz. Şu an için boşaltılan bir yer yok." dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AA muhabirine, Değirmendere Mahallesi'nde başlayan yangının ormanlık alanda ilerlediğini söyledi.

Gece görev yapabilecek uçakların olmaması nedeniyle havadan müdahale yapılmadığını belirten Topaloğlu, "Orman Bölge Müdürlüğünün, belediyenin tüm araçları burada, TOMA'lar da geliyor ancak bölgeye karadan ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Yol olmadığı için araçlar ormanlık alana giremiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Kemer'de Orman Yangınına Müdahale Ediliyor - Son Dakika


Advertisement