ANTALYA MÜZESİ'NDE 'SUYUN BELLEĞİ' KONSERİ - Son Dakika
Güncel

ANTALYA MÜZESİ'NDE 'SUYUN BELLEĞİ' KONSERİ

Antalya Arkeoloji Müzesi bir kez daha opera şarkılarıyla çınladı.

28.10.2022 14:58  Güncelleme: 15:05

Antalya Arkeoloji Müzesi bir kez daha opera şarkılarıyla çınladı. Müze fuayesindeki konserde 'su' hikayelerinin, su seslerinin bulunduğu besteler yorumlandı.

Müzede antik çağlara ait heykellerin, lahitlerin sergilendiği alanda gerçekleşen 'Suyun Belleği' adlı konserde Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) solist sanatçısı soprano Burcu Kuru, piyanist A. Sait Karabulut, flüt sanatçısı Dilan Oğuz sahne aldı.

MÜZİKLE SUYUN ÖNEMİNE VURGU

Soprano Burcu Kuru, müzenin tarih kokan atmosferinde konserin içeriği hakkında bilgi verdi. Bugünkü konserimiz bir proje diyen Kuru, dünyaya milyonlarca yıldır hayat veren suyun önemini anlattı. 'Suyun hafızası insan vücudunda nasıl bir yolculuk yapıyor', 'Değişen su, değişen hafızasıyla nasıl bir yankı bırakıyor' sorularına yanıt arandığını belirten Kuru, sözlerini şöyle sürdürdü;

Su kristallerini değiştiren tek şey frekans ise kendimizi iyi edebilmenin yolu da belki de müziktir diye düşündük. Çünkü biz canlılar titreşen su dolu hücrelerden oluşan bio - enerjik varlıklarız. Biz mavi gezegene 'elveda' demek yerine iyileşmeyi ve iyileştirmeyi seçtik bugün. Doğanın öneminin altını çizdiğimiz bu hafta, müzikle hücrelerimizde taşıdığımız 23 litre suyun hafızasını temizleyelim istedik. Temizleyelim ki kendimizde de yeni ve temiz bir gezegen yaratabilecek gücü bulabilelim.

ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ

Konserde dünyaca ünlü Georg Frideric Handel, Ludig Van Beethoven, Farnz Schubert, Cemille Saint Saens, Carnivol of Animals, Gabriel Faure, Ahmet Sait Karabulut gibi birçok bestecilerin içersinde 'su' geçen eserleri piyano ve flüt eşliğinde opera diliyle seslendirildi. Müzedeki konseri izleyen yerli ve yabancı sanatseverler, sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.(DHA)

ANTALYA MÜZESİ\'NDE \'SUYUN BELLEĞİ\' KONSERİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANTALYA MÜZESİ'NDE 'SUYUN BELLEĞİ' KONSERİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement