Antalya Şimşek'in Eşi de Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Antalya Şimşek'in Eşi de Gözaltında

Antalya Şimşek\'in Eşi de Gözaltında

Antalya'da terör örgütü DHKP- C'ye yönelik operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 7 kişinin kimliği belirtildi.

19.02.2013 17:00

Görüntü EKİYLE YENİDEN

"DHKP- C OPERASYONUNDA ANTALYA'DA 7 GÖZALTI" HABERİNE EK

Antalya'da terör örgütü DHKP- C'ye yönelik operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 7 kişinin kimliği belirtildi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK) Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ve eşi Mehtap Şimşek ile birlikte Eğitim Sen Kaş Şubesi üyesi Zuhal Çapar ve Alanya Şubesi üyesi Hüseyin Erdem ile Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Aynur Altun, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevli hemşire Umut Aras ile Alanya'nın Oba Beldesi'ndeki ilköğretim okulu öğretmeni Hüseyin Kavun'un gözaltında olduğu belirtildi.

KESK'TEN OPERASYONA TEPKİ

KESK Antalya Dönem Sözcüsü ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda Antalya'daki sendika üyesi arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Karakurt, "Hükümet kendisine itiraz eden muhalefet yapan herkesi gözaltına alarak susturmaya çalışıyor" dedi.

Antalya'da gözaltına alınanların devlet memuru, sendika üyesi ve sendikada çalışan kişiler olduğunu dile getiren Karakurt, arkadaşlarının sendikal çalışmalar dışında faaliyetlerde yer almadıklarını söyledi. Sendikal faaliyetler suç unsuru olarak kabul edilemeyeceğini dile getiren Karakurt, arkadaşlarının keyfi operasyonlarda gözaltına alındığını dile getirdi.

İNSANLIK DIŞI UYGULAMA

Operasyon kapsamında Akman Şimşek ile eşi Mehtap Şimşek'in insanlık ve hukuk dışı uygulamayla gözaltına alındığını iddia eden Karakurt, "Akman Şimşek arkadaşımızın kızı 16 yaşında. Kendileri gözaltına alınırken kızlarını Akman Şimşek'in kardeşine teslim etmesini istiyorlar. Kızını imza karşılığında kardeşine teslim etmezse Çocuk Esirgeme Kurumu'na götürüleceği söyleniyor. Bunu yapanlar hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Basın açıklamasına katılan Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez ve BES Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar da operasyonun sendikal mücadele engelleme amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Antalya Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 7 kişiden Akman Şimşek uçakla Ankara'ya gönderildi. Şimşek çiftinin tatil için memleketleri Antalya'da olduğu ifade edildi. Terör örgütü DHKP- C adına faaliyet gösteren 'Devrimci Memur Hareketi' grubuna yönelik bu sabah 28 ilde yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında Antalya'da 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Şimşek'in Eşi de Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement