AP Milletvekili Ertuğ'dan Seçime Katılın Çağrısı - Son Dakika
Güncel

AP Milletvekili Ertuğ'dan Seçime Katılın Çağrısı

AP Milletvekili Ertuğ\'dan Seçime Katılın Çağrısı

İsmail Ertuğ: ''AP seçimleri son 30 yılın en önemli seçimi'' ''Almanya'da yaşayan Türk kökenliler mutlaka sandığa gitsin''

10.05.2014 22:38

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Milletvekili İsmail Ertuğ, 25 Mayıs'ta yapılacak AP seçimlerinin son 30 yıldaki en önemli seçimler olduğunu söyledi.

Ertuğ, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Berlin Şubesinde yaptığı açıklamada, AP seçimlerinde Almanya'da barajın yüzde 3'e düşürülmesi nedeniyle aşırı sağcı partilerin Parlamentoda daha fazla sandalye kazanma  tehlikesinin yaşanabileceğine dikkati çekerek, "Bu nedenle sandığa mutlaka gidilmeli, AP seçimleri için oy kullanılmalı. Bu seçimler son 30 yılın en önemli seçimleridir. Almanya'da yaşayan Türk kökenliler mutlaka sandığa gitsin" dedi.

Fransa'daki aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin (Front National) yerel seçimlerde bazı belediyeleri almasının ardından bir anda helal yemekleri kaldırdığına işaret eden Ertuğ, aşırı sağın AP'de daha çok sandalye kazanması ve grup kurmasının risklerine dikkati çekti.

AP seçimlerinde bir oyun bile çok önemli olduğunu dile getiren Ertuğ, seçimlere ilginin geçmiş yıllarda az olduğunu ancak bu kez sandığa mutlaka gidilerek katılımın artmasını dilediğini ifade etti.

İsmail Ertuğ, Türkiye'nin AB üyelik sürecine de değinerek, AB ve Türkiye'nin ciddi şekilde istemeleri halinde ülkenin AB'ye üye olacağını söyledi.

Türkiye'de halkın AB'ye üye olunmasını daha önce yüzde 80 istediğini ancak şu anda bunun yüzde 20 civarında olduğunu ifade eden Ertuğ, Türkiye ile AB arasında varolan sorunların çözülebilecek konumda bulunduğunu vurguladı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AP Milletvekili Ertuğ'dan Seçime Katılın Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement