Apo'yla Görüşüldü mü? - Son Dakika
Güncel

Apo'yla Görüşüldü mü?

Apo\'yla Görüşüldü mü?

CHP'nin Adalet Bakanlığı Müsteşarının İmralı'yla Görüştüğü İddiasına Cevap Geldi.

06.07.2010 08:39  Güncelleme: 10:30

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve müsteşar yardımcılarından hiçbiri İmralı Adası'na gitmemiş ve hükümlü Abdullah Öcalan'la görüşme yapmamıştır. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması talebiyle, ''Adalet Bakanlığı Müsteşarı veya müsteşar yardımcılarından birinin İmralı Adası'na giderek hükümlü Abdullah Öcalan'la görüşme yapıp yapmadıkları'' konusunda soru yönelttiğine ilişkin, bazı basın yayın organlarında haberler yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve müsteşar yardımcılarından hiçbiri İmralı Adası'na gitmemiş ve hükümlü Abdullah Öcalan'la görüşme yapmamıştır. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

MÜSTEŞAR: GÖRÜŞMEDİM

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, İmralı'da hükümlü bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ı ziyaret ettiği yönündeki iddiaları yalanladı. Kahraman, görevi gereği tüm cezaevlerine gidebileceğini ancak İmralı'ya gitmediğini söyledi.

Kahraman, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) olağan toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kahraman, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın soru önergesine yansıyan İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüştüğü iddialarının anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz bütün cezaevleri Adalet Bakanlığı'na bağlıdır. Ben de Adalet Bakanlığı'nın müsteşarıyım. Görevim gereği bütün cezaevlerine giderim ama İmralı'ya gitmedim."

Kahraman, ziyaretin tespiti için İmralı'daki kamera görüntülerinin incelenmesi yönünde bulunan taleplere ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı

AA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Apo'yla Görüşüldü mü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement