Arap Birliği Ekonomik Zirvesi Lübnan'da Başladı (6) - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği Ekonomik Zirvesi Lübnan'da Başladı (6)

- Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz'ın zirvedeki konuşması Sudan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Bekri Hasan Salih'in zirvedeki konuşması Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın zirvedeki konuşması Arap Birliği 4.

20.01.2019 18:40

- Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi

Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz'ın zirvedeki konuşması

Sudan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Bekri Hasan Salih'in zirvedeki konuşması

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın zirvedeki konuşması Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Beyrut'taki Kongreler Merkezi'nde düzenlenen zirve, Suudi Arabistan'ın Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan'ın 3. Arap Birliği Ekonomik Zirvesine ilişkin kararları okumasıyla başladı. Ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, açılış konuşması yaptı.

Zirvede söz alan Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz ise Arap halklarının çıkarlarının, daha çok iş birliğini zorunlu kıldığını dile getirerek, Arap özel sektörleri arasındaki iş birliğinin artması temennisinde bulundu.

Sudan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Bekri Hasan Salih, bölgenin içinde bulunduğu ekonomik değişimlerin, bir Arap serbest ticaret bölgesinin oluşturulmasını kaçınılmaz kıldığını ifade etti.

"Filistin davası çok zor bir dönemden geçiyor"

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ise zirvede yaptığı konuşmada, "Filistin davası, ABD'nin son kararları ve İsrail'in geçen yıl tansiyonu yükseltmesi dolayısıyla çok zor bir dönemden geçiyor. Mali ve politik olarak ablukaya alındık ancak hükümetimizin olgun mali politikaları vesilesiyle açığımızı en aza düşürdük." dedi.

Lübnan'ın ev sahipliğinde 6 yıl aradan sonra düzenlenen, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Moritanya Cumhurbaşkanı Abdulaziz'in dışındaki liderlerin katılım göstermediği 4. Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi devam ediyor.

Arap Birliği Ekonomik Zirvesi Lübnan\'da Başladı (6)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği Ekonomik Zirvesi Lübnan'da Başladı (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement