Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

MERSİN markası Arbella Makarna'nın düzenlediği 7'inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

03.05.2017 12:32

MERSİN markası Arbella Makarna'nın  düzenlediği 7'inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya, 'Makarna ile Sağlıklı Yaşam', 'Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları',  'Spor'  ve 'Serbest' kategorilerinde 42  farklı ülkeden bin 157 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı katıldı. Toplam 8 bin 909 fotoğrafın gönderildiği yarışma Türkiye'den organize edilen en büyük uluslararası yarışmalardan biri oldu.

Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması, FIAP, GPU ve TFSF gibi referans kabul edilen kuruluşun onayı ile düzenlendi. 1 Ocak 2017'de başlayan yarışma 17 Nisanda  sona erdi. Yarışmada, para ödüllerinin yanı sıra FIAP ve GPU'dan toplam 8'er altın, gümüş ve bronz madalya ile 48 mansiyon ve 229 sergileme ödülü verildi. Ayrıca Arbella temsilcisi tarafından seçilen bir eser sahibine 'Arbella Özel Ödülü' ve 'TFSF Özel Ödülü'nün yanı sıra FIAP tarafından yarışmada en fazla derece alan sanatçıya da 'En İyi Fotoğrafçı Ödülü' verildi.

BELKİ BİRİLERİ HALA OYNUYORDUR

Yarışma ile ilgili değerlendirmede bulunan Arbella Makarna Genel Müdürü ve yarışmanın jüri üyesi Abdulkadir Külahçıoğlu, "Bu yıl yedincisini düzenlemiş olduğumuz yarışmanın, Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform düzeyine ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Her geçen yıl katılan ülke sayısı, fotoğraf sanatçısı sayısı ve fotoğraf sayısı artıyor. Fotoğraf sanatçılarımızla dünyayı gezdik, tekrar çocuk olduk, top koşturduk, seksek oynadık, evrensel yiyecek makarna ile dünya turuna çıktık, evrensel ve yöresel sportif faaliyetleri fotoğraf karelerine taşıdık, at sırtında cirit oynadık, dağlarda kayak yaptık. Gönderilen eserlerin her biri kalitesi, bakış açısı ve verdiği mesajla çok özeldi. Yarışmada FIAP en iyi fotoğrafçı ödülünü Türkiye'den bir fotoğraf sanatçımızın kazanması da bizleri ayrıca mutlu etti. Tüm katılımcı sanatçılarımıza ve destek verenlere sonsuz teşekkürler ediyoruz"dedi.

ALTIN MADALYA KAZANAN YARIŞMACILAR

Altın Madalya Kazanan Yarışmacılar:

A Kategorisi: Makarna ile Sağlıklı Yaşam FIAP Altın Madalya- Jianhuilio (ÇİN), GPU Altın Madalya - Tuytran Van (Vietnam)

B Kategorisi: Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları, FIAP Altın Madalya - Mehmet Kılıçoğlu (Türkiye), GPUAltın Madalya -Peng Yuan (Çin)

C Kategorisi : Spor FIAP Altın Madalya - Yan Yang(Çin), GPU Altın Madalya - Lorant Csakany(Sırbistan),

D Kategorisi: Serbest FIAP Altın Madalya - Yan Yang (Çin), GPU Altın Madalya - Xiaogang Zheo(Çin), FIAP

En İyi  Fotoğrafçı  Ödülü: Barış Barlas (Türkiye)

Arbella Özel Ödülü: Yushan Li (Çin)

TFSF Özel Ödülü:   Jinyan Yang (Çin)

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arbella Makarna Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement