ARDAHAN'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesindeki 11 köyün halkı, yollarının bozuk olduğu gerekçesiyle Gürcistan sınırında eylem yaptı. Bazı köylüler, yollları yapılmazsa, Gürcistan'a iltica edeceklerini söyledi. Sorunlarını Meclis'e taşımaları için davet edilen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Köylülerin vatan bekçiliği yapması için bu yolun yapılması gerekir" dedi.
Çıldır'ın Gürcistan sınırı yakınlarında bulunan Akkiraz, Dirsekkaya, Ağıllı, Sabaholdu, Akçil, Kenardere, Kurtkale, Baltalı, Övündü, Akdari ve Horozöttü köylerinde yaşayan vatandaşlar, yollarının bozuk oluşunu protesto etmek amacıyla eylem başlattı. Sorunlarını TBMM'ye yansıtması için CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ü davet eden vatandaşlar yolda toplanarak şunları söyledi:
"Gürcistan sınırında bulunan karayolu, asfalt olarak gözüküyor. Bu yoldan bazıları milyarder oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım söz verdi, 'yolunuzu yaptıracağım' dedi. Ama bakan Yıldırım da verdiği sözü unuttu. Şu yoldan minibüs, otomobil geçer mi? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bir 50 metre uzaktaki Gürcistan sınırının ötesindeki bir de bizim bu taraftaki yola bakın. Eğer bu yol yapılmazsa Gürcistan'a iltica edeceğiz. Okul, öğretmen, sağlık ocağı yok. Hastayı doktora kavuşturmak için 45 kilometre bozuk yolda gitmemiz gerekir. Bize neden zulüm ediyorlar. Bu yolu biz 1978'de kazma küreklerle yaptık. Devlet, bir asfalt dökemedi."
'BAKAN SÖZ VERMİŞ, UNUTMUŞ'
CHP'li Milletvekili Ensar Öğüt de, yolun sözde karayolu ağına bağlı olduğunu ve yıllardan beri ihmal edildiğinisöyledi. Karayollarına ait olduğu için de KÖYDES ve BELDES'in asfalt yapamadığına işaret eden Öğüt, daha önceleri Ulaştırma Bakanı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ardahan Şube Müdürlüğü hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu anımsattı. Öğüt, "Buraya devlet sahip çıkmıyor. Yollar bozuk, köprüler delinmiş. Bakan söz vermiş unutmuş. Ayıptır, günahtır, Allah'ınızı peygamberinizi seviyorsanız gelin bu soruna bir çözüm bulun. Halkın sorunlarına çözüm bulmuyorsunuz, sonra çıkıp televizyonlarda halkı kandırıyorsunuz. Vatandaşlar toplu olarak Gürcistan'a gidecek. Bu yol kış gelmeden yapılsın" dedi.
Son Dakika › Güncel › Ardahan2gürcistan Sınırında Köylülerin Yol Eylemi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.