Arınç: Meğer Yunanistan Laik Değilmiş - Son Dakika
Son Dakika Logo

Arınç: Meğer Yunanistan Laik Değilmiş

26.01.2015 19:45  Güncelleme: 20:09

Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Arınç, Yunanistan seçimleriyle ilgili; "Yunanistan da laik olmayan bir ülkeymiş. Dini olmayan bir törenle yemin etti" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Yunanistan'ın ateist olan yeni Başbakanı Aleksis Tsipras'ın piskoposun önünde yemin etmeyi reddetmesiyle ilgili; "Bu vesileyle ile Türkiye'deki laiklere de iki cümle söyleyeyim, ben de yeni öğrendim, Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş" dedi.

"YUNANİSTAN LAİK OLMAYAN BİR ÜLKEYMİŞ"

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Yunanistan seçimleriyle ilgili konuşurken espri yaptı. Türkiye'deki laiklere gönderme yapan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yunanistan'da son günlerin tahmini gerçekleşti. Bu vesile ile Türkiye'deki laiklere de iki cümle söyleyeyim. Ben de yeni öğrendim. Yunanistan da laik olmayan bir ülkeymiş. Dini olmayan bir törenle yemin etti. Bir papazın önünde yapılması gereken merasime Ateist olduğunu belirten bir Başbakan yemin etmek istemedi. Bizim tek isteğimiz var, Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir Hükümet bir an önce kurulsun."

(Yunanistan'daki erken genel seçimlerden zaferle çıkan SYRİZA lideri Aleksis Çipras, dini yemin etmemişti.)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Arınç: Meğer Yunanistan Laik Değilmiş - Son Dakika


Advertisement