"Arının Umudu Projesi" Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

"Arının Umudu Projesi" Tanıtıldı

"Arının Umudu Projesi" Tanıtıldı

Çalışabilir durumdaki engellilerin arıcılık ve arı ürünleri alanında mesleki eğitim edinmeleri amaçlayan ve 10 ay sürecek proje sonunda kursiyerlerin girişimcilik hibe kredileri kullanma hakkı e...

06.12.2013 12:55

Çalışabilir durumdaki engellilerin arıcılık ve arı ürünleri alanında mesleki eğitim edinmeleri amaçlayan ve 10 ay sürecek "Arının Umudu" projesi tanıtıldı.

Bütün Engellileri Destekleme Derneği'nin (BEDER), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Avrupa Birliği fonlarından desteklenen "Engellilerin Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hibe almaya hak kazanan "Arının Umudu/Hope of the bee" projesi tanıtım toplantısı, İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği ortaklığı ve Nişantaşı Üniversitesi sponsorluğunda WOW Otel'de gerçekleştirildi.

BEDER Başkanı ve Proje Koordinatörü Ersoy Yılmaz Diniz, toplantıda yaptığı konuşmada, projeyle engellilerin arıcılıkla buluşacağını belirterek, engelli bireylerin topluma entegrasyonuna önem verdiklerini kaydetti.

Diniz, projenin uygulanması sonrasındaki süreçte engellilerin alacakları eğitimle kendi işlerini kurabileceklerini ifade etti.

Engellilerle ilgili toplumsal farkındalığı da artırmayı hedeflediklerini anlatan Diniz, yerleşmiş önyargıların aşılmasının zorlu bir süreç olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, "Arının Umudu" projesinin engellinin umudu gibi umut veren önemli bir proje olduğunu söyledi.

İstihdama yönelik eğitim uygulamasının önemine değinen Çiftçi, istihdamda memuriyet dışında farklı bakışlara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Çiftçi, böyle güzel bir projenin başarılı olması için kurum olarak katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram ise konuşmasında üniversitelerin toplumla bütünleşerek ürettiği bilgileri faydaya dönüştürmesinin, sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümleri sağlamasının önemli olduğunu vurguladı.

Meslek edinmeden uzak kalmış, öğrenmeye, bilgiye, beceriye, kazanmaya susamış insanlar olduğuna değinen Bayram, bunlara yönelik iyileştirme çalışmaları yapmanın tüm kamu kurum ve kuruluşları için toplumsal bir görev olduğunu söyledi.

Bayram, "Arının Umudu" projesinin de topluma önemli katkılar yararlar sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Proje hakkında

Projeyle çalışabilir durumdaki engellilerin ekonomik olarak bağımsız birey haline gelmeleri, arıcılık ve arı ürünleri alanında mesleki eğitim edinmeleri amaçlanıyor.

Engellilerin istihdama katılımını artırmayı da amaçlayan 10 ay sürecek proje sonunda kursiyerlere arı üreticiliği ve girişimcilik sertifikaları verilerek, girişimcilik hibe kredileri kullanma hakkı elde etmeleri sağlanacak.

Projenin tanıtım toplantısına Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve davetliler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Arının Umudu Projesi' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement