Arnavutluk'taki Yeni Yasama Dönemi ve Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'taki Yeni Yasama Dönemi ve Hükümet Kurma Çalışmaları

Arnavutluk\'taki Yeni Yasama Dönemi ve Hükümet Kurma Çalışmaları

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından ilk kez toplanan meclisin yeni başkanı İlir Meta oldu Cumhurbaşkanı Nişani, SP Genel Başkanı Rama'ya yeni hükümeti kurması için yetki verdi

10.09.2013 16:13

Arnavutluk Meclis Başkanlığına, İlir Meta seçildi.

Ülkede, 23 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından ilk kez toplanan mecliste, milletvekilleri için yemin töreni düzenlendi.

Daha sonra yapılan meclis başkanlığı oylamasında, 140 milletvekilinden oluşan parlamentodaki 137 milletvekilinden 91'inin oylarını alan Meta, yeni meclis başkanı oldu.

Meta, mecliste yaptığı konuşmada, yeni meclisin, Arnavutluk vatandaşlarının beklentilerini karşılaması için çaba göstereceğini belirtti.

Hedeflerinin, Arnavutluk'u, Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde ileriye taşımak olduğunu ifade eden Meta, "Hepimiz birlikte, ülkemiz için en iyisini yapmalıyız. Meclisteki herkes buna katkı sağlamalı" dedi.

-Rama, yetkiyi aldı

Öte yandan, 23 Haziran'daki seçimlerin galibi Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığından, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nişani'nin, SP Genel Başkanı Rama'ya yeni hükümeti kurması için yetki verdiği belirtildi.

Rama başkanlığında kurulacak yeni kabinenin, yarın yapılacak meclis genel kurulunda güvenoyu alması bekleniyor. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'taki Yeni Yasama Dönemi ve Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement