Artvin Cerattepe'de Yöre Halkı Maden İçin Yer Tespiti Çalışmasına İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

Artvin Cerattepe'de Yöre Halkı Maden İçin Yer Tespiti Çalışmasına İzin Vermedi

Artvin Cerattepe\'de Yöre Halkı Maden İçin Yer Tespiti Çalışmasına İzin Vermedi

– ARTVİN'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkisinde yapılması planlanan madencilik çalışmalarına yöre halkı bir kez daha tepki gösterdi.

13.01.2016 22:23

– ARTVİN'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkisinde yapılması planlanan madencilik çalışmalarına yöre halkı bir kez daha tepki gösterdi. Orman Bölge Müdürlüğü ve şirket yetkililerinin bölgede yer tespiti yapmak için çalışma yürüttüğünü duyan yöre halkı, kar nedeniyle kapalı olan yolu 1.5 saat yürüyerek aştı ve çalışma yapılmasını engelledi.

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik çalışmalarına karşı 21 Haziran 2015 tarihinden bu yana nöbet tutan yöre halkı, bugün yaylaya akın etti. Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve şirket yetkililerinin jandarma ekipleriyle maden çıkarılmak istenen bölgede yer tespiti ve teslimi yapacağını duyan yaklaşık 2 bin kişi, araçlarıyla Cerattepe mevkisine çıktı. Kar yağışının yolları kapatması nedeniyle gruptan 200 kişi, 1 saatlik yolu yürüyerek yetkililerin çalışma yaptığı alana ulaştı.

Bölgeye ulaştıklarında bölge müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve maden şirketi yetkililerinin jandarma nezaretinde yer tespit çalışması yaptığını gören vatandaşlar, çalışmaları engelledi. Ecevit'le tartışan ve bölgede işlem yapılmadığına dair yazılı kağıt isteyen vatandaşlar, teminat alana kadar şirket yetkililerinin bölgeden ayrılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Uzun süren tartışmaların ardından, vatandaşlara, "Cerattepe bölgesi maden sahasına gelinip yerlerin karla kaplı olduğunu görüldüğünden yer tespiti yapılamamıştır. Geriye dönülmüş, Artvin halkının tepkisi üzerine bu tutanak tarafımızdan imza altına alınmıştır" yazılı belge verildi. Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit ve Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın imzaladığı belgeyi teslim alan vatandaşlar, yetkililerin bölgeden ayrılmasına izin verdi. Bu sırada küçük çaplı gerginlikler yaşanırken, yetkililere tepki gösterildi.

VALİLİK ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Cerattepe'ye çıkamayan yaklaşık bin 500 kişi ise Artvin Valiliği önünde toplandı. Konvoy eşliğinde şehre inen grup alkışlarla karşılanırken İnönü caddesini yarım saat trafiğe kapatıldı. Burada bir basın açıklaması yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, şunları söyledi:

"Maden şirketi başka bir yoldan, arkadan dolanarak Cerattepe'ye çıkmış ve yer tespiti yapma girişiminde bulunmuştur. Aldığımız duyum üzerine gerçeği öğrenmek için Cerattepe'ye çıktık. Belli bir yerden sonra yürüyerek bölgeye ulaştık. Orman Bölge Müdürü, şirket yetkilileri, orman bölge müdürlüğünden bir kaç şef, sivil kıyafetli bir kaç jandarma görevlisi bu havada yer teslimi için Cerattepe'ye gitmişler. Biz de her iki taraftan önlerine çıkıp bölgede ne yaptıklarını ve bunun emrinin nereden geldiğini sorduk. Onlara yasal sürecin devam ettiğini ve yer teslimini yapamayacaklarını anlattık. Zaten geri dönmek zorunda kaldılar. Onlardan bir tutanak aldık."

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar araçlarıyla şehit turu attı ve olaysız şekilde dağıldı. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Cerattepe'de Yöre Halkı Maden İçin Yer Tespiti Çalışmasına İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement