Artvin Karadeniz Sahil Yolu'nun Kenarını Çöp Deposu Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Artvin Karadeniz Sahil Yolu'nun Kenarını Çöp Deposu Yaptılar

Artvin Karadeniz Sahil Yolu\'nun Kenarını Çöp Deposu Yaptılar

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde köy ve mahallelerden toplanan çöpler ilçe girişinde, Karadeniz Sahil Yolu kenarına depolanıyor.

26.04.2016 14:46  Güncelleme: 16:43

Artvin'in Arhavi Belediyesi tarafından mahalle ve köylerden toplanan çöpler, ilçe girişine 5 kilometre mesafede Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki eski taş ocağının bulunduğu alana depolanıyor. Örülen duvarla Karadeniz Sahil Yolu'ndan gelip geçenlerin göremediği çöp birikintilerinden etrafa çok kötü koku yayılıyor.

ARHAVİ BELEDİYE BAŞKANI: ÇÖPLERLE SAKLAMBAÇ OYNUYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arhavi Belediye Başkanı AK Partili Coşkun Hekimoğlu, bölgede uygun katı atık depolama alanı olmaması nedeniyle çözüm üretmek zorunda kaldığını belirterek, yaşanan katı atık bertaraf sorununun yerel yönetimlerin imkanları ile çözülemeyeceğini ifade etti. Hekimoğlu 'Katı atık konusu yerel yönetimlere bırakılacak konu olmaktan çıkmıştır. Merkezi hükümetimizin üreteceği ve uygulaması zorunlu bir proje ile çözüm başlamalı. Çöpü her yere atıyoruz ama bir yerde çöp tesisinin kurulmasına izin vermiyoruz. Bu bölgede uygun arsa üretmekte zor. Köylerden bile çöp topluyoruz ama uygun saklama ve bertaraf yerimiz yok. Çöplerle saklambaç oynamak zorunda kalıyoruzö diyerek çaresizliğini dile getirdi.

RİZE VE ARTVİN'DE ÇÖP SORUNU

Rize ve Artvin'de atık depolama alanlarının olmaması nedeniyle belediyeler kendi çözümlerini üretiyor. Karadeniz kıyısı, vadiler ve dere yataklarına dökülen çöpler nedeniyle bölgede çevre kirliliği yaşanıyor, ortaya kötü örnekler çıkıyor.

HOPA'DA SELDE ÇÖP DAĞINI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Artvin'in Hopa ve Arhavi İlçeleri'nde geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen sel ve heyelan afeti ortaya ilginç bir görüntü çıkardı. Hopa İlçesi Çamlıkköy ve Fener mevkisi arasındaki dağın arka yamacında oluşturulan vahşi depolama alanına Hopa ve Arhavi belediyeleri yıllarca çöp döktü. Bölgede yaşanan son sel afeti sonrası taşan yan dereler, çöpleri yamaçtan sahile taşıdı, Karadeniz Sahil Yolu'nda adeta çöp dağları oluştu. Sel sularının sürüklediği çöpler sahil yolu boyunca yayıldı.

ORGANİK TARIM VADİSİNE ÇÖP DÖKTÜLER

Rize'de 4 yıl önce çöpleri Rize Belediyesi aracılığı ile Trabzon'un Of İlçesi'ndeki katı atık tesisine taşıyan Pazar Belediyesi, taşıma maliyetleri ve çöp döküm bedelindeki maliyet artışı nedeniyle bundan vazgeçti ve Organik Tarım Havzası ilan edilen Hemşin Vadisi'ndeki Zafer Mahallesi'nde dere kenarına çöp döktü. Mahalle sakinleri de vadiye, 'Kirletilmiş bir dünya gelecek kuşaklara ihanet, insanlık adına cinayettir' afişi asarak tepkilerini dile getirdi.

ÇÖP KOKUSU MAÇI İPTAL ETTİRMİŞTİ

Rize Belediyesi, 4 yıl önce Salarha Vadisi dere kenarına çöp dökmeye başladı. Çaykent Stadı'nda Rize 2'nci Amatör Küme'de mücadele eden Salarhaspor ile Çayeli Haytefspor takımları arasında oynanması gereken karşılaşma, stadın yan tarafında bulunan çöp toplama alanından gelen kötü koku nedeniyle maçın orta hakemi Osman Tüfekçi tarafından tatil edildi. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından inceleme başlatan Rize Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, stadın yanına çöp döktüğü gerekçesiyle Rize Belediyesi'ne 100 bin lira para cezası kesti.

DEREYE ATILAN ÇÖPLER SANTRALİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde İkizdere deresine atılan çöp ve çeşitli atıklar da geçen yıl hidroelektrik santralinin regülatör sahasındaki su alma kapaklarını tıkadı, santrali geçici süre devre dışı bıraktı. Plastik eşyalar, naylon parçaları, araç lastikleri ve pet şişeler gibi çöplerin temizlenmesi sonrasında santralde elektrik üretimi yeniden başladı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Karadeniz Sahil Yolu'nun Kenarını Çöp Deposu Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement