Artvin Valisi Yemlihalıoğlu: 22 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Artvin Valisi Yemlihalıoğlu: 22 Kişi Gözaltında

Artvin Valisi Yemlihalıoğlu: 22 Kişi Gözaltında

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesinde çıkan olaylarla ilgili 22 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

02.06.2011 12:10

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa İlçesi'ndeki mitingi öncesinde çıkan olaylarla ilgili 22 kişinin gözaltına alındığını, emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun, eylem ardından kendi isteği ile hastaneye başvurduğu ancak müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, Hopa'daki olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Hopa İlçesi'ndeki mitingde bazı kişi ve gruplar tarafından güvenlik güçlerine, toplantıya katılanlara ve araçlarına saldırıda bulunulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu eylemler sırasında bazı emniyet personeli yaralanmıştır. Ayrıca eylemde yer alan Metin Lokumcu isimli vatandaşımız eylem sonrasında rahatsızlanarak kendi isteğiyle hastaneye müracaat etmiştir. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen vatandaşımız vefat etmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ölüm nedeninin kalp spazmı olduğuna dair Trabzon Adli Tıp Kurumu tarafından rapor verilmiştir. Ayrıca, adı geçen vatandaşımızın daha önce de by-pass ameliyatı geçirdiği öğrenilmiştir. Ayrıca atılan taşların isabet etmesi sonucu, yola düşen ve ağır yaralanan koruma polisi ise hava ambulansı ile Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınmış olup, başarılı bir ameliyat sonrası durumunun iyiye doğru gitmekte olduğu öğrenilmiştir." Açıklamada, olaylara neden olan 22 şüphelinin Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

BAĞIMSIZ ADAY SERBEST BIRAKILDI

Emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun cenaze töreninden sonra dün Hopa'ya dönerken kimlik sorgusu yapmak isteyen polislerle tartışan grupta bulunan ve gözaltına alınanarak ilçe Emniyet Amirliği'ne götürülen bağımsız milletvekili adayı Birsen Kaya dün gece serbest bırakıldı. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Valisi Yemlihalıoğlu: 22 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement