Arzu'nun Bebekleri'nden 'Barış Çağrısı' Sergisi - Son Dakika
Güncel

Arzu'nun Bebekleri'nden 'Barış Çağrısı' Sergisi

Arzu\'nun Bebekleri\'nden \'Barış Çağrısı\' Sergisi

Eskişehir'de bebek yapım sanatı (Doll art) alanında yaptığı çalışmalarıyla beğeni kazanan ve asıl mesleği inşaat mühendisliği olan Arzu Özer 'Barış Çağrısı' adlı 5'inci kişisel sergisini açtı.

05.01.2016 11:49

Eskişehir'de bebek yapım sanatı (Doll art) alanında yaptığı çalışmalarıyla beğeni kazanan ve asıl mesleği inşaat mühendisliği olan Arzu Özer 'Barış Çağrısı' adlı 5'inci kişisel sergisini açtı.

Yaptığı bez bebeklere Arzu'nun Bebekleri' adını veren Arzu Özer'in 'Barış Çağrısı' adlı sergisi Espark Alışveriş Merkezi yanındaki Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de açıldı. Sergi açılışına Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile çok sayıda davetli katıldı. Arzu Özer, savaşlarda en çok çocuklar ve kadınların zarar gördüğünü, bu nedenle barış çağrısını çocuklar ve kadınlar adına yaptığını söyledi. Özer, "Savaş hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın ilkel ve insana yakışmayan, utanç verici bir olgu. Benim bir sergiyle bunu durdurmaya gücüm yetmez ama, bebeklerimle 'durdurun bu savaşları' demeyi sorumluluk olarak kabul ediyorum" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, Arzu Özer'in daha önce açtığı sergilerin dikkat çekici olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Arzu'nun sergilerinin içeriği her zaman dikkat çeken ve önemsenmesi gereken nitelikte. El emeği ve işçilik anlamında güzel olan sergiler, yüklendiği duygu ve misyon anlamında da çok değerli. Bu sergide, savaşın acısını yaşayan çocuklar Arzu'nun bebekleri ile barış çağrısı yapıyor. Özellikle Suriye'de yaşanan dram, 3 yaşındaki Aylan'ın görüntüsü aklımızdan silinmeyecek. Bu sergide ellerinde beyaz güvercinlerle barış çağrısı yapan çocuklar var. Arzu, bir sanatçı duyarlılığı ile bu konuya yaklaşmış, kendisini kutluyorum."

Önceki sergilerinde kadına şiddet, Gezi olayları gibi konuları seçen Arzu Özer'in 'Barış Çağrısı' sergisinde ellerinde güvercin olan çocukların da bulunduğu 100  eseri yer aldı. Sergi 7 Ocak akşamına kadar izleyicilere açık tutulacak. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arzu'nun Bebekleri'nden 'Barış Çağrısı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement