Asansörde Dehşet - Son Dakika
Güncel

Asansörde Dehşet

Asansörde Dehşet

Küçük Pelin'in Kabin ile Duvar Arasına Sıkışarak Omzundan Kopan Kolu 6 Saatte Yerine Dikildi

01.10.2010 12:18

ANTALYA´da asansöre binen 9 yaşındaki Pelin Leyman´ın sol kolu kabin ile duvar arasına sıkıştı. Küçük kızın omuz hizasından kopan kolu, 6 saat süren operasyonun ardından yerine dikildi. Zamanla yarışılan süreçte Leyman için 20 ünite kan kullanıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Tonguç Caddesi´ndeki Karacan Leyman Apartmanı´nda oturan Şeyma- Cemal Leyman çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Pelin Leyman, dün akşam saat 18.30 sıralarında iki kuzeniyle birlikte ekmek almak için markete gitti. Fatma Gül Özpınar İlköğretim Okulu 4´üncü sınıf öğrencisi Leyman, dönüşte elindeki poşetle birlikte asansöre bindi. Kapı kapandığı sırada elinde salladığı poşeti dışarıda kalan Pelin Leyman, poşeti kurtarmak için hamle yaptı. Bu sırada asansör hareket edince küçük kızın kolu kabin ile duvar arasına sıkıştı.

Hızla yukarıya çıkan asansör Pelin Leyman´ın sol kolunun omuz hizasından kopmasına neden oldu. Asansörde kanlar içerisinde kalan küçük kızın yardımına kuzenlerinin bağrışmaları üzerine ailesi koştu. Olay yerine hemen ambulans çağrıldı. Ancak, aşırı kan kaybeden Pelin´i ailesi özel otomobille Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırdı. Asansörde kalan kol ise daha sonra gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla aynı hastaneye götürüldü. Leyman ailesinin komşuları ambulans gelinceye kadar kolu torbalara koydukları buzlarla korumaya çalıştı. Hastanede yaklaşık 1 saat bekletilen Pelin Leyman ve kolu, gerekli hazırlıkların ardından plastik cerrahi alanında adından söz ettiren ve geçen günlerde Türkiye´nin ilk çift kol naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi´ne gönderildi. Bu sırada, üzerindeki kıyafetlerinde kızının kanı olan anne Şeyma Leyman hastane önünde sinir krizi geçirdi.

Pelin Leyman´ın kolu, AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği ve yaklaşık 6 saat süren ameliyat sonunda yerine dikildi. Operasyonun başarılı geçtiğini ve Pelin´in normal servise alındığını söyleyen Doç. Dr. Özkan, ekibiyle birlikte tüm geceyi ameliyathanede geçirdiklerini ve 6 saat süren ameliyat sırasında 20 ünite kan kullanıldığını kaydetti.

Süleyman EKİN - Erol AKKIR - ANTALYA - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asansörde Dehşet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement