Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sistem - Son Dakika
Güncel

Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sistem

Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sistem

Isparta Sağlık Müdürlüğü tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olan aşı ve anti serumların dağıtımı günün şartlarına uygun olarak en modern şekilde soğuk araç ile yapmaktadır

19.04.2011 00:04

2009 yılında alınan panelvan tipi Wolksvagen Transporter aracın arka bölümüne soğutucu yaptırılmış olup aşı ve anti serumlar soğuk zincir kurallarına uygun olarak (+4 derecede) taşınmaktadır. Aşı ve anti serumlar 121 Aile hekimliği ve ilçelerde bulunan 12 Toplum Sağlığı Merkezi ile yine İlçelerde hizmet veren 8 devlet hastanesine her ay düzenli olarak Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından bizzat kurumlarında teslim edilmektedir.

Soğuk aracımız ihtiyaç duyulduğunda Sağlık Bakanlığı'ndan İlimizin aşı ve anti serum ihtiyacını getirebilecek kapasitedir. Aracın çalışmasıyla sağlanan + 4 derece her ne kadar şimdilik uygulanmasa da uzun süreli durma ve konaklama durumlarında soğutucudan çekilen bir kablodan şehir cereyanı ile de çalışabilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak çağın gerektirdiği şekilde hizmet vermek temel amacımızdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşı ve Antiserumların Dağıtımında Modern Sistem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement