Aşıklar Gecesi İlgiyle İzlendi - Son Dakika
Güncel

Aşıklar Gecesi İlgiyle İzlendi

Aşıklar Gecesi İlgiyle İzlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültürpark Akşamları kapsamında gerçekleştirilen Aşıklar Gecesi büyük ilgi gördü.

13.07.2011 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 100 Gün 100 Etkinlik programları kapsamında düzenlediği Kültürpark Akşamları'nda halk aşıkları bir araya geldi.

Kültürpark Amfi Tiyatro'daki Aşıklar Gecesi'ne Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Ertuğrul Uslu ve Mustafa Yazlık da katıldı.

Aşık Nuri Şahinoğlu mahlaslı Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un sunduğu programa katılan halk aşıkları, atışma, dudak değmez, koçaklama, doğmaca şiir, sözlü-sazlı güzelleme, cinaslı şiir ve taşlama dallarında birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Programa katılan aşıklara teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aşıklar Gecesi'nin kültürümüz ve aşıklık geleneği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Aşıkların her zaman bu sanatta daim olmalarını dileyen Başkan Akyürek, Dede Korkut'tan bu yana yaşayan geleneğin devamı için halkın aşıkları desteklemesini istedi.

Başkan Akyürek, programın sonunda aşıklara gül takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşıklar Gecesi İlgiyle İzlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement