Aşırı Sıcak ve Oruç Gece Mesaisini Getirdi - Son Dakika
Güncel

Aşırı Sıcak ve Oruç Gece Mesaisini Getirdi

Aşırı Sıcak ve Oruç Gece Mesaisini Getirdi

Adıyaman'da aşırı sıcaklar ve oruç nedeniyle İl Özel İdaresi'nin mesai başlangıcı saat 08.00'den 04.00'e çekildi.

26.07.2012 12:35

Adıyaman'da aşırı sıcaklar ve oruç nedeniyle İl Özel İdaresi'nin mesai başlangıcı saat 08.00'den 04.00'e çekildi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle Adıyaman'da vatandaşlar dışarı çıkamazken, çalışmak zorunda olanlar da çare arıyor. Hava sıcaklığının 45 dereceye kadar çıktığı Adıyaman'da, İl Özel İdaresi ekipleri minimum 140 dereceye kadar ısıtılan asfalt malzemesi döküyor. İl Özel İdaresi'nin asfalt ve yama ekiplerinde çalışanlar hava sıcaklığına dayanamayınca yönetim çareyi mesaiyi geceye çekmekte buldu. Ekipler gecenin karanlığında işyerlerine gelerek, görev yapacakları bölgelere gidiyor. Sabah 04.00'de mesaiye gelen personel, saat 13.00'e kadar çalışarak mesailerini tamamlıyor. İl Özel İdaresi yönetiminin sendika ve işçilerle ortak kararı ile uygulamaya konulan yeni mesai düzeninden çalışanlar memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkiye Yol-İş Sendikası Teşkilat Sekreteri Zeynal Toprak, sendika, işveren ve işçilerin ortak talebi doğrultusunda böyle bir uygulamaya gidildiğini ve işçilerin bu durumdan oldukça memnun olduğunu belirterek, verimin de attığına dikkat çekti. Toprak, işçilerin kaybının olmadığını ve kazancının olduğunu vurgulayarak, "Yeni uygulama ile işçilerimiz serin havada işlerini yürütüyorlar. Kavurucu hava sıcaklığı karşısında böyle bir uygulamaya geçildi. Hissedilen sıcaklığın 50 dereceye kadar çıktığı Adıyaman'da 160-170 dereceye kadar ısıtılan asfaltı seren işçilerimiz, sıcaktan çok etkileniyorlardı. Havanın serinliğinden faydalanıp gündüz sıcağına fazla kalmadığımız için memnunuz" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan ise, mevsimsel sıcaklıkların yanı sıra Ramazan ayının da gelmesiyle işçilerin çalışmakta güçlük çektiğini söyleyerek, ortak kararla yeni mesai uygulamasına geçtiklerini ifade etti. Vali Ramazan Sodan'ın onayını alarak bu uygulamaya başladıklarını kaydeden Doğan, "Konuyu valimizle paylaşınca onay verdiler. Rakamsal olarak verim elde ettiğimizi gördük. Gecen yıllar asfaltta yıl boyu 170 kilometreye azami olarak ulaşırken, bu yıl 110 kilometreye bir ay içerisinde ulaşmış durumdayız. Güneşin altında çalışan bu insanlar, 50-55 derece sıcaklıkta asfalt döküp yama yapıyor, asgari 140 dereceye kadar ısıtılan asfalt malzemesini götürüp döküyorlar. Çalışma şartları çok zor" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşırı Sıcak ve Oruç Gece Mesaisini Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement