Aşırı Yağışlar Ren Nehri'ni Yükseltti - Son Dakika
Güncel

Aşırı Yağışlar Ren Nehri'ni Yükseltti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yükselen Ren Nehri ve çevresinden görüntüler - Aşırı yağışlardan dolayı Ren Nehri'nin yükselmesi, Almanya'da nehir çevresindeki yerleşim birimlerini su baskınlarına karşı endişelendiriyor Almanya'da özellikle Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde yoğunlaşan yağışlar, Ren Nehri'nin yükselmesine neden oldu.

01.06.2016 22:14

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yükselen Ren Nehri ve çevresinden görüntüler - Aşırı yağışlardan dolayı Ren Nehri'nin yükselmesi, Almanya'da nehir çevresindeki yerleşim birimlerini su baskınlarına karşı endişelendiriyor

Almanya'da özellikle Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde yoğunlaşan yağışlar, Ren Nehri'nin yükselmesine neden oldu.

Köln ve çevresinde metrekareye düşen yağış miktarının 30 litreye ulaştığı, bu miktarın önümüzdeki günlerde 50-60 litreye ulaşabileceği belirtildi.

Nehrin yükselmesiyle özellikle yüksek olan yolcu ve yük gemilerinin köprü altlarından geçerken herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için itina göstermeleri gerektiği bildirildi.

Almanya meteoroloji yetkililerinin yağışlı havaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulunması, nehrin daha da yükselmesine neden olacağı için endişeye neden oluyor.

Çarşamba günü 6,54 metre yüksekliğe ulaşan Ren Nehri'nin yüksekliğinin haftasonuna doğru daha fazla artarak, Köln kenti başta olmak üzere nehir çevresindeki büyük şehirleri su baskınları konusunda tehdit edebileceği kaydedildi.

Köln şehri Ren Nehri'nin yükselmesi sonucu 1993 ve 1995 yıllarında iki büyük su baskınına maruz kalmış, baskınlar sonucu özellikle nehir çevresindeki iş yerlerinde büyük maddi hasar oluşmuştu.

Aşırı Yağışlar Ren Nehri\'ni Yükseltti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşırı Yağışlar Ren Nehri'ni Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement