Asırlık" Cemile Nine Yıllara Meydan Okuyor - Son Dakika
Güncel

Asırlık" Cemile Nine Yıllara Meydan Okuyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 101 yaşında olan Cemile Ekmer ve ailesinden görüntü- Cemile nine yemek yerken - 101 yaşında olan Cemile Ekmer ile röportaj- 101 yaşında olan Cemile Ekmer'in torunu Kadir Ekmer ile röportaj "Asırlık" Cemile nine yıllara meydan okuyor- Siverek'te yaşayan ve "Bugüne kadar sadece bir kere doktora giden" 101 yaşındaki Cemile Ekmer, ihtiyaçlarını da kendisi karşılıyor Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve nüfus kayıtlarına göre 101 yaşında olan Cemile Ekmer, uzun ve sağlıklı yaşamını doğal ürünlere borçlu olduğunu söyledi.

17.12.2015 14:47

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 101 yaşında olan Cemile Ekmer ve ailesinden görüntü- Cemile nine yemek yerken - 101 yaşında olan Cemile Ekmer ile röportaj- 101 yaşında olan Cemile Ekmer'in torunu Kadir Ekmer ile röportaj "Asırlık" Cemile nine yıllara meydan okuyor- Siverek'te yaşayan ve "Bugüne kadar sadece bir kere doktora giden" 101 yaşındaki Cemile Ekmer, ihtiyaçlarını da kendisi karşılıyor Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve nüfus kayıtlarına göre 101 yaşında olan Cemile Ekmer, uzun ve sağlıklı yaşamını doğal ürünlere borçlu olduğunu söyledi.Nüfus kayıtlarına göre 1914 doğumlu Ekmer, 70 yaşındaki tek çocuğu Mehmet Ekmer ve gelini ile Siverek ilçesine bağlı Şirinkuyu Mahallesi'nde yaşıyor.Eşini 50 yıl önce kaybeden, 6 torunu ile torunlarının 26 çocuğunu gören, Ekmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir asırlık ömründe çok şeyler yaşadığını söyledi.İlerlemiş yaşına rağmen sağlığının yerinde olduğunu belirten Ekmer, uzun ve sağlıklı yaşamını gençliğinde köyde tükettiği doğal ürünlere borçlu olduğunu söyledi. Yaklaşık 20 yıl önce mide rahatsızlığı nedeniyle ilk defa doktora gittiğini anlatan Ekmer, "Köyde doğdum. Ömrümün çoğunluğunu orada geçirdim. Ailem hayvancılık yapıyordu, imkanlarımız çok yoktu. Kendi yaptığımız bulgur, süt, yoğur, peynir gibi ürünleri tüketiyorduk. Gençliğimde ilaç içtiğimi hatırlamıyorum. Bir kez doktora gittim midem için. Şükürler olsun Allahıma sağlıklıyım. Çocuğum ve torunlarım yanımda bana yardım ediyorlar" diye konuştu.Ekmer'in 45 yaşındaki torunu Kadir Ekmer ise babannesinin ömründe sadece bir kez doktora gittiğini belirterek, "Bizi annem ile ninemiz büyüttü. Yüz yaşını aşmasına rağmen kendi başına ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Havaların iyi olduğu günlerde torunlarıyla parka gidip zaman geçiriyor" dedi.

Asırlık" Cemile Nine Yıllara Meydan Okuyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asırlık' Cemile Nine Yıllara Meydan Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement