Asırlık Okullar Spor Şöleni Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Asırlık Okullar Spor Şöleni Başlıyor

Asırlık Okullar Spor Şöleni Başlıyor

Feyziye Mektepleri Vakfı, 100 Yıllık Okullar 11. Spor Şöleni, bu yıl 15-18 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak.

15.05.2013 11:45  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tarihi 100 yılı aşan en köklü liseleri arasında düzenlenen " Feyziye Mektepleri Vakfı, 100 Yıllık Okullar 11. Spor Şöleni", bu yıl 15-18 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak. Şölen kapsamındaki müsabakalar ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, bu büyük güne yakışan bir kutlamayla karşılanacak.

Düzenlendiği ilk tarihten bu yana yoğun ilgi gören "Feyziye Mektepleri Vakfı 100 Yıllık Okullar Şöleni" bu yıl 11'inci kez kutlanıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın hemen öncesinde gerçekleşecek ve büyük bir şölene dönüşecek etkinlik, 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 13.00'te Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Ayazağa Kampüsü'nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

Işık Okulları'nın gelenekselleştirdiği şölene; Galatasaray Lisesi, Özel Avusturya Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Özel İtalyan Lisesi, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul Lisesi, Özel Darüşşafaka Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesi, Getronogan Ermeni Lisesi, Özel Alman Lisesi, Davutpaşa Lisesi ve Vefa Lisesi gibi Türkiye'nin köklü eğitim kurumları katılacak.

Masa tenisi, futbol, yüzme, voleybol, basketbol, atletizm ve tenis branşlarında yarışmaların yapılacağı organizasyonda, her branşın uluslararası oyun kuralları geçerli olacak ve bütün mücadeleler ilgili branşların Türkiye federasyonlarından gelen hakemler tarafından yönetilecek. Sporcular, 'genç kız' ve 'genç erkek' kategorilerinde mücadele edecekler.

Yarışların yapılacağı alanlar ise FMV Özel Işık Lisesi Nişantaşı Kampüsü, FMV Işık Okulları Ayazağa Kampüsü, FMV Erenköy Kampüsü ve ENKA Sadi Gülçelik Atletizm Pisti olacak.

15 Mayıs'taki 'Genç Kız ve Genç Erkek' atletizm mücadelesi ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasında Ata'yı anma amacıyla tertip edildiği için atletizm dalında mücadele edecek sporcular Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından özel olarak yaptırılacak tshirtleriyle yarışmaya katılacaklar.

YILIN SPOR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK

Her yıl yoğun bir ilgi ile takip edilen organizasyon, Türkiye'nin spor ve gençlik gündeminde öne çıkan isimleri de bir araya getiriyor. Spor şöleninin bu yıl düzenlenecek "Spora Işık Tutanlar" ödül töreninde Türk spor dünyasının öne çıkan isimleri ödüllerini Işıklı öğrencilerden alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Asırlık Okullar Spor Şöleni Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement