Askeri Savcıdan Ağır Talep - Son Dakika
Güncel

Askeri Savcıdan Ağır Talep

Askeri Savcıdan Ağır Talep

Çukurca'da 7 askerin şehit olmasına ilişkin davada askeri savcı, sorumlu generalin TSK'dan çıkarılmasını istedi.

16.01.2013 11:36  Güncelleme: 11:57

27 Mayıs 2009'da Çukurca Jandarma Tugay'ına bağlı askeri birlik Hantepe bölgesine giderken geçtiği arazide el yapımı mayın patlamış, 7 asker şehit olmuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Van Başsavcılığı, 7 askerin şehit eden patlamaya yol açan mayınların labaratuvar incelemesini yaptırdı. Buna göre, patlayan mayınlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı malzemeyle yapılmıştı. İşte bu noktadan sonra soruşturmanın şekli değişmişti.

Çukurca'da el yapımı mayının patlayarak 7 askerin şehit olmasına ilişkin davada askeri savcı, sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es'in 25 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Tuğgeneral Zeki Es ile emekli Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, askeri savcı Yüzbaşı Kurtuluş Kaya, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Kaya, Tuğgeneral Es'in "hakikate muhalif rapor tanzim ve ita etmek" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar, "taksirle birden azla kişinin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan ise 4 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Savcı, Es'in TSK'dan çıkarılmasını da talep etti. Duruşma, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri Savcıdan Ağır Talep - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement