Askerlere De Mayınlı Tuzak Kurmuş - Son Dakika
Son Dakika Logo

Askerlere De Mayınlı Tuzak Kurmuş

Askerlere De Mayınlı Tuzak Kurmuş
11.08.2010 12:57

Şırnak'ta 2 Kişini Ölümüne Neden Olan PKK'lı Teröristler, Askerlere De 2 Ayrı Tuzak Kurduğu Ortaya Çıktı.

PKK'lı teröristler, BOTAŞ'ın Kerkük- Yumurtalık boru hattına sabotaj yaptı. Şırnak'ın İdil ile Mardin'in Midyat ilçesi arasındaki karayolunun 35'inci kilometresindeki Mağara Köyü yakınlarında yol kenarından geçen boru hatın 3 mayın yerleştiren teröristler bunları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamayla birlikte boru hattında yangın çıkarken, alevler karayoluna kadar ulaştı. O sırada karayolundan geçen 2 araç alevler arasında kaldı.

Araçlardan birinde bulunan ve İdil Devlet Hastanesi'nin bozulan asansörlerini tamir ettikten sonra Mardin'e dönen 30 yaşındaki Tacettin Demir ile 17 yaşındaki İslam Aslan, alev topuna dönen otomobilde yanarak can verdi. Diğer araçta bulunan İbrahim Gemalmaz ise ağır yaralandı. Gemalmaz ilk tedavisinin ardından dün gece ambulans uçakla İstanbul'a gönderildi.

2 MAYINLI TUZAK DAHA BULUNDU

Sabotaj düzenlenen boru hattında sabahın ilk ışıklarıyla güvenlik güçleri incelemelerde bulundu. Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Faruk Bal'ın da katıldığı incelemeler sırasında PKK'lı teröristlerin, olay üzerine bölgeye gelecek güvenlik güçlerine yönelik 2 mayını da tuzakladığı belirlendi. Mayınlar, çağırılan bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.

BOTAŞ ve diğer itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle boru hattındaki alevler kontrol altına alındı. İdil- Midyat karayolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Güvenlik güçlerinin, teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede başlattığı hava destekli operasyon sürrüyor.

Bayram KAPLAN/ İDİL(Şırnak)/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Askerlere De Mayınlı Tuzak Kurmuş - Son Dakika


Advertisement