Askerlik Kanunu Tasarısı Komisyonda Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Askerlik Kanunu Tasarısı Komisyonda Kabul Edildi

Askerlik Kanunu Tasarısı Komisyonda Kabul Edildi

Askere Yüce Divan yolunu açan tasarı Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

23.01.2014 14:20  Güncelleme: 14:36

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Genel komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı yargılama usullerini yeniden belirleyen kanun tasarısını kabul etti.

Komisyon, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanarak, Askerlik Kanunu ile Bazı KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısını görüştü.

Görüşmeler sonrasında kabul edilen tasarıyla, 2010 referandumunda kabul edilen anayasadaki "Genelkurmay Başkanı, Kara,  Deniz  ve  Hava  Kuvvetleri  Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanacak" hükmü, ilgili kanuna aktarılıyor. 

SORUŞTURMA İZNİNİ BAŞBAKAN VERECEK

Tasarıya göre, bu suçlardan dolayı soruşturma açılmasına, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri  komutanları  hakkında  Başbakan; Jandarma  Genel  Komutanı hakkında  İçişleri Bakanı karar verecek.

İSİMSİZ, İMZASIZ İHBAR VE ŞİKAYETLER İŞLEME KONULMAYACAK

İsimsiz, imzasız, adressiz yahut takma adla yapıldığı anlaşılan ya da belli bir olayı ve nedeni içermeyen, delilleri ve dayanakları gösterilmeyen ihbar ve şikayetler işleme konulmayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askerlik Kanunu Tasarısı Komisyonda Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • UZMAN JANDARMA EŞİ: HANİ BİZİM GASP EDİLEN HAKLARIMIZ BEN BİR ASKER EŞİYİM BURDAN SİYASETÇİLERE SESLENİYORUM ORDUDA VAR OLAN KAST SİSTEMİYLE TABAN PERSONELE NE HAKSIZLIKLAR YAPILMAKTA SİYASİLERİN BİR GÖREVİ DE KAMU KURUMLARINDAKİ PERSONELİN HAKSIZLIĞINI GİDERİP SİYASİ ÇÖZÜMLER ÜRETMESİ DEĞİLMİDİR BİZLER DEVLETİN KADROLU PERSONELİYİZ EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET HAKKIMIZ YENMEKTE OKULU VE KADROSU KAPATILAN PERSONEL AYLARDIR ASTSUBAY KADROLARINDA VEKALETTEN ÇALIŞTIRILMAKTA AMA HİÇBİR MADDİ VE MANEVİ ÖZLÜK HAKLARI ALINMAMAKTA ORDUNUN MUVAZZAF PERSONELİ OLMASINA RAĞMEN ORDUEVLERİNE GİRİŞLERİ YASAKLANMAKTA SAYIN SİYASETÇİLER EN ÇOK ŞEHİT VEREN RÜTBELERE BAKIN ÖKSÜZ KALAN DUL KALAN KADINLARIN SAYISINA BAKIN ORDA İLK SIRADA UZMAN JANDARMALAR. 25 BİN UZMAN JANDARMA VE AİLELERİ OLARAK HAKKIMIZI GASP EDENLERE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ TEK YAPACAĞINIZ BİZE STATÜ HAKKIMIZI VERMENİZ SAKIN DEVLETE KÜLFET OLUR DEMEYİN BİZLERİN HAKKI OLANI VERİN BİZ TOPRAK UĞRUNA VATAN UĞRUNA DUL ÇOCUKLARIMIZ ÖKSÜZ KALMAKTA VİCDANLAR NEREDE 24 55 Yanıtla
    UZMAN JANDARMA EŞİ: BEĞENMEYEN ARKADAŞ YADA SAYIN VATANDAŞ NESİNİ BEĞENMEDİN BİZ UĞRADIĞIMIZ HAKSIZLIĞI DİLE GETİRİYORUZ DUYULMAYAN SESİMİZİ DUYMAK İSTEMEYEN İNSANLARA DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ BU HAKSIZLIĞI ANCAK BU PERSONEL DE GÖREVLİ İNSANLAR BİLİR VE YAŞAR ÖYLE DIŞARDAN BİLMEDEN AHKAM KESMEK KOLAYDIR kesin asker düşmanısın dır... 0 0 UZMAN JANDARMA EŞİ: SÖZ KONUSU PARA DEĞİL SÖZ KONUSU YENEN HAKLAR VATAN UĞRUNA ÖLMEYİ SENDE GÖZE AL YÜREĞİN VARSA ONDAN SONRA KONUŞMA HAKKINA SAHİP OL SEN YATAĞINDA RAHAT UYUYOSAN POLİSİN ASKERİN SAYESİN DE ALLATAN SEN KORK BENCE ALLAH SENİDE BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN 0 0 UZMAN JANDARMA EŞİ: BİZ ZATEN YENİLEN MANEVİ HAKTAN BAHSEDİYORUZ HUKUKİ HAKTAN MADDİYATTAN DEĞİL AYRICA EŞLERİMİZ 24 SAAT ÇALIŞMAKTA ANALARININ AK SÜTÜ GB HELAL EVİNİN EVLADININ RIZKINI KAZANMAKTA CANI PAHASINA DERT MADDİYAT DEĞİL BİZİM DEVLETE DE MİLLETİMİZE DE İNANCIMIZ GÜVENİMİZ TAM GÖZÜMÜZ DE TOK YÜREĞİMİZDE SEN TASALANMA TUNCAY VATANDAŞ ALLAH SENİ BİLDİĞİ GB YAPSIN SEN GB DÜŞÜNENLERİDE... vakıf olmadığın konular hakkında konuşma ltf... ağlıyomuşuz uslubunu bil...konuş... 0 0 AYŞE: istifa edenlerin ailelerine sen ve sen gb ler bakacaksa hemen edelim sen askerleri sivil memurlarla karıştırıyon heralde kardeş... işsiz güçsüz olduğun aşikar çalışan insanları kıskandığına göre allah ıslah etsin seni.... 0 0
  • UZMAN JANDARMA EŞİ: DAHA ÇOK SÖYLENECEK SÖZ VAR AMA NE KENDİ KURUMUMUZ NE DE SİYASETÇİLERİMİZ SORUNLARIMIZI ÇÖZMEMEKTEDİR ÜSTÜNE ÜSTLÜK DUYMAZDAN VE GÖRMEZDEN GELMELERİ ONURUMUZU KIRMAKTADIR KANUNİ HAKLARIMIZ GASP EDİLMESİNE RAĞMEN SES ÇIKARTILMAMAKTADIR GEREK BİREYSEL GEREKSE BİZLERİ TEMSİL EDEN DERNEĞİMİZ EMUJAD OLARAK HUKUKİ HAKLARIMIZ SONUNA KADAR HUKUKSAL ZEMİNDE ARANACAK PERSONEL MOTİVASYONU PSİKOLOJİSİ SIFIR BU MUDUR DEVLETİN BAKİ KALMASI İÇİN TOPRAĞA KANINI DÖKECEKLERİN EN ŞEREFLİ MERTEBE OLAN ŞEHİT OLACAKLARIN LAYIĞI BU MUDUR HAK YEMEK MİDİR DEVLETİMİZ BÜYÜK VE YÜCEDİR TOPRAĞIMIZ KADAR KIYMETLİDİR BİZLER İÇİN ÇÖZÜM GELECEKSE DEVLETİMİZDEN GELSİN ÇÜNKÜ BİZİM İÇİN TEK ÇÖZÜM DEVLETİMİZ İN BİZE KUDRETLİ ELİNİ UZATMASI KURUMUMUZU KENDİLERİNE SORUN??? 24 9 Yanıtla

Advertisement