Aslı Baş Davasına ODTÜ'lü Bilirkişi Heyeti - Son Dakika
Güncel

Aslı Baş Davasına ODTÜ'lü Bilirkişi Heyeti

Aslı Baş Davasına ODTÜ\'lü Bilirkişi Heyeti

Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) Yarışması 2003 yılı birincisi Aslı Baş'ın (32), Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesinde turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşerek ölümüyle ilgili davaya devam edildi.

05.04.2013 17:04

Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) Yarışması 2003 yılı birincisi Aslı Baş'ın (32), Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesinde turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşerek ölümüyle ilgili davaya devam edildi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ikinci duruşmada tutuklu sanık Ahmet Bayer'in oğlu Hakan Bayer'in tahliye talebi reddedildi. Mahkeme olay yerinde yapılacak inceleme için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden 5 kişilik bir bilirkişi heyeti atarken, bilirkişi incelemesi 12 Nisan tarihinde Bodrum Yalıkavak'ta yapılacak.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Bayer (55), oğlu Volkan Bayer (23), Ahmet Bayer'in yanında çalışan Türkmenistan uyruklu Murat Umimov ve tutuklu sanık Ahmet Bayer'in oğlu Hasan Sadri Bayer, Aslı Baş ailesinden ise sadece Tayfun Baş katıldı. Duruşmada olay günü olay yeri incelemesini yapan Bodrum İlçe Jandarmasında görevli üç astsubay tanık olarak dinlendi. Olay Yeri İnceleme timinde görev yapan üç Astsubay olay yeri incelemesini görevli Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla yaptıklarını belitti.

Duruşmada, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Duygun Yarsuvat, Ahmet Bayer'in vekili olarak duruşmada yer aldı. Duruşmada İstanbul Üniversitesi Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yavuz ve İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalından Prof. Dr. Gürsel Çetin tarafından hazırlanan bilirkişi raporu okunduktan sonra hem Aslı Baş ailesinin avukatları, hem de savcı tarafından itiraz edildi. Mahkeme heyeti hazırlanan bilirkişi raporunu reddetti.

Ahmet Bayer'in avukatı Duygun Yarsuvat, Hakan Sadri Bayer'in tutuklanmasına neden olan bilirkişi raporunu hazırlayan Ulusal Kriminal Büro'nun hazırladığı raporu sahte rapor olarak açıkladı. Av. Yarsuvat, Ulusal Kriminal Büro'nun 2005 yılında turizm, ithalat ve ihracat üzerine kurulmuş bir şirket olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu şirket ismini daha sonra değişik isimler altında yürüterek Kriminal Büro yaptı. İstanbul Adalet Encümeni bu kişileri bilirkişi listesinden 2013 yılında çıkardı. Hakan Sadri Bayer'in tutuklanmasına neden olan bu rapor sahtedir, bu rapor hukuka aykırı ve dolandırılmak için hazırlanmıştır. Dosyadan bu raporun çıkarılması gerekir. Hakan Bayer'in tutukluluk halinin tekrar gözden geçirilmesini ve CMYK'nın 109. Maddesinin uygulanmasını talep ediyorum"

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hakan Sadri Bayer'in savunmasını aldı. Tutuklu sanık Bayer de, "7,5 aydır hapiste yatıyorum. Bu süre içinde hiç ilgim ve alakam olmayan bir olay nedeniyle hapis yatıyorum. En az 10 yaş yaşlandım. Benim tutuklanmama neden olan şirketin şu anda ne olduğu ortaya çıktı. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti ara karar için duruşmaya 5 dakika ara verdi. 5 dakikalık aranın ardından verilen ara kararda tutuklu sanık Hakan Sadi Bayer'in tutukluluk halinin devamına, Ortadoğu Teknik Üniversitesinden 5 kişilik bilirkişinin Bodrum Yalıkavak beldesindeki Ahmet Bayer'e ait otelde 12 Nisan tarihinde bilirkişi incelemesi yapmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 2 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

MAHKEMEYE GÜVENİMİZ TAM

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan tutuksuz sanık Ahmet Bayer, şunları söyledi: "Ulusal Kriminal Büro'nun düzmece raporlar hazırladığı çok net olarak mahkeme önünde dile getirildi. Bizleri suçlayan tek unsur bu rapordu ve bu tamamen ortadan kalktı. Yargıya baştan beri güvenimizin tam olduğunu söyledik. En kısa zamanda mahkeme heyeti tarafından yerinde yapılacak incelemede bütün gerçekler ortaya çıkacaktır. Aslı'nın ailesinden çok daha fazla biz bütün gerçeklerin en ufak bir şüpheye yer vermeden ortaya çıkmasını istiyoruz. Yedi. aydır üzerimize sürülmeye çalışılan bu lekeden bizi ancak böylesine bir inceleme ve kesin bir sonuç rahatlatacaktır. Sonuna kadar biz de gerçeklerin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız. Mahkememiz yeni bir bilirkişi tayin etmiştir. Bunlar devletimizin hocalarıdır. Adil ve doğru karar vereceklerine eminiz. Karşı tarafın avukatları devamlı olarak şaibe ve şüphe oluşturmak için her şeyi yapıyorlar. Kendilerine 'Aslı'nın öldürüldüğüne dair ellerinde tek bir delil var mı' diye soruyoruz. Cevap veremiyorlar. Bilirkişilerin kim olduğunu daha bugün mahkeme açıkladı. Bizim bilirkişileri aradığımız yönündeki iddialar doğru değil. Mahkemenin verdiği karar çok açık. Mahkeme her şeyden çok emin olduktan sonra karar vermek istiyor. Bir ay daha sabredeceğiz." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aslı Baş Davasına ODTÜ'lü Bilirkişi Heyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement