Atabey Koleji Topladığı Kapaklarla Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Atabey Koleji Topladığı Kapaklarla Umut Oldu

Atabey Koleji Topladığı Kapaklarla Umut Oldu

Osmaniye Atabey Koleji öğrencilerinin topladığı mavi kapaklar bir engelliye daha umut oldu.

21.03.2012 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Atabey Koleji öğrencileri, öğretmenleri Alparslan Şahin ve Filiz Yılmaz öncülüğünde topladıkları kapaklarla ikinci defa bir engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

"BİR KAPAK BİR UMUT"

"Bir kapak bir umut" kampanyası ile adını sıkça duyduğumuz Engelliler Platformu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Birçok okul ve kurumun topladıkları mavi kapakları teslim alan platform, bunları değerlendirerek engellilere tekerlekli sandalye olarak geri dönüşümü sağlıyor. Atabey Koleji'de "Bir Kapak Bir Umut" projesi kapsamında ikinci defa tekerlekli sandalye alarak 8 yaşındaki Hasibe Durdurur'a umut oldu. Oldukça duygusal anlara sahne olan teslim töreninde birçok öğrencinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Törende bir konuşma yapan engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk "Gösterilen hassasiyetten dolayı Atabey Koleji öğrenci, öğretmen, çalışan ve idarecilerine teşekkür ederiz. Unutmamak gerekir ki hepimiz birer engelli adayıyız, bundan sonra da bir kapak bir umut kampanyasına destek veren kurumlarla çalışmalara daha da hız vererek Osmaniye'de ihtiyaç sahibi herkesi sandalyesine kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Okul Müdürü İsmail Hakkı Kuyulu ise "öğrencilerimizle gurur duyuyoruz, kapak toplama kampanyasını bir yarış haline getirerek daha fazla kapak toplayıp, kampanyaya destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Öğrencilerin dakikalarca alkışladığı törene babasıyla birlikte katılan minik Hasibe'nin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

KAPAKLAR NE İŞE YARIYOR

Birçok engelli parasızlıktan ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alamıyor dışarı çıkamıyor, parka gidemiyor, alışverişe gidemiyor, bütün gün evde kalıyor. Yolda gördüğünüz pet şişe kapaklarını toplayın bir iyilik yapın. 250 kg kapağa bir tekerlekli sandalye veriliyor bu kg yakalamak önemli değil. Osmaniye' de birçok noktada bulunan geri dönüşüm kutularına bırakılan kapaklar toplanarak geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor. Karşılığında ise tekerlekli sandalye alınarak hem çevreye hem de ihtiyaç sahiplerine katkı sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atabey Koleji Topladığı Kapaklarla Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement