Atatürk Kupası Binicilik Yarışları Pazar Günü Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Atatürk Kupası Binicilik Yarışları Pazar Günü Yapılacak

Atatürk Kupası Binicilik Yarışları Pazar Günü Yapılacak

Federasyon Başkanı Özgörkey: "atamızın Adını Taşıyan Bu Kupayı En Güzel Şekilde Düzenlemek İstiyoruz"

30.07.2010 18:30

FEDERASYON BAŞKANI ÖZGÖRKEY: "ATAMIZIN ADINI TAŞIYAN BU KUPAYI EN GÜZEL ŞEKİLDE DÜZENLEMEK İSTİYORUZ"

Binicilik Federasyonu'nun en prestijli yarışması olan 45. Atatürk Kupası 8 Ağustos Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Atatürk Kupası yarışlarının yanı sıra Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası ve İsmet İnönü Kupası yarışlarının da gerçekleşeceği yarışların toplantısı bugün Maslak Atlı Spor Kulübü Binicilik Tesisleri'nde düzenlendi. TBF Başkanı Armağan Özgörkey, TBF Asbaşkanı Gürtay Kıpçak, TSYD Başkanı Esat Yılmaer ve yarışların ana sponsoru Garanti Masters Özel Bankacılık Birim Müdürlüğü Demet Apak Şermet'in katıldığı basın toplantısında, Ulu Önder Atatürk'ü en güzel şekilde anmanın önemine değinildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Başkanı Özgörkey, "Binicilik Federasyonu'nun düzenlediği en önemli yarışlardan biri olan Atatürk Kupası'nı her sene daha da güzel bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz çünkü bu kupa Atamızın adını taşıyor.' dedi. Ayrıca Binicilik Milli Takımı'nın ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılacak olmasına da değinen Özgörkey, "ABD' de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na ilk kez katılacağız. Bu çok büyük bir başarıdır. Umarım ordan başarılı bir şekilde döneriz. Böylece Türk binicilik tarihinde ilk kez olimpiyatlara yol açmış oluruz' şeklinde konuştu.

TBF Asbaşkanı Kıpçak, binicilik sporuna gereken önemin verilmediğine dikkat çekerek, "Binicilik bizim ata sporlarımızdan sayılır. Türk halkının geçmişte olduğu gibi tribünleri doldurması lazım. Başarılı olmak istiyorsak sporcularımızı teşvik etmeliyiz.' şeklinde konuştu.

Yarışların ana sponsoru Garanti Masters Özel Bankacılık Birim Müdürlüğü Demet Apak Şermet '2005 yılından beri değişik dallardan sporların ana sponsorluğunu üsleniyoruz ve üstlenmeye de devam edeceğiz. Gençlere yapılan yatırımlar ve gençlerin yurtdışında aldığı başarılar bizleri çok sevindiriyor.' dedi.

TSYD Başkanı Yılmaer ise 'Biz spor yazarları olarak genç sporcuların yanında olmalıyız ve onlara destek vermeliyiz. Biz dernek olarak olimpik sporlara destek olmak istiyoruz. Ata sporumuzun gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.' şeklinde görüş belirtti.

Bu arada Yıldız kategorisi dışındaki kategorilerdeki sporcuların katılacağı ve engel yüksekliği 145 santimetre olan Atatürk Kupası'na yaklaşık 30 binicinin katılacağı bildirildi. Özel talimat gereği bir sporcu yarışı 5 yıl içerisinde 3 kez kazandığı takdirde kupanın daimi sahibi oluyor. Gençler kategorisinde yapılan ve engel yüksekliği 130 santimetre olan İsmet İnönü Kupası'nda da 35 civarında binicinin yarışacağı ifade edildi. Yıldızlar kategorisinde engel yüksekliği 120 santimetre olan TSYD Kupası'nda ise yaklaşık 45 binicinin mücadele edeceği belirtildi. Bu iki yarışı da 3 yıl içerisinde 2 defa kazanan sporcular, kupanın daimi sahipleri oluyor. Bu arada, izleyiciler için ücretsiz olacak yarışlarda toplam 32 bin lira para ödülünün dağıtılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Kupası Binicilik Yarışları Pazar Günü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement