Türkiye gençlik Birliği'ne mensup yaklaşık 100 kişi bugün saat 09.05'de Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Törende AK Parti Hükümeti'ni eleştiren sloganlar atıldı. Tören sonunda İngilizce yapılan konuşmalarda ulu önderin izinde gideceklerini bildirdi.
Sosyal ve ekonomik hayatta kadının özel yaşamına müdahale edilerek başörtüsü giymeye zorlandığını ileri süren TGB üyeleri, Atatürk'ün izinde yürümekte kararlı olduklarını vurgulayarak bağımsız, demokratik bir Türkiye istediklerini belirtti.
İstiklal Marşı ile başlayan tören Atatürk'ün gençliğe hitabesiyle devam etti. Bugün öğleden sonra da Atatürkçü Düşünce Derneği, saat 15.00'den saat 18'e kadar Londra'nın tanınmış Türk lokantalarından Hazev'de Atatürk'ü anma töreni düzenleyecek. - Londra
Son Dakika › Güncel › Atatürk Londra Trafalgar Meydanı'nda Anıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?