Rize'de, Vali'ye Silah Sitemi - Son Dakika
Güncel

Rize'de, Vali'ye Silah Sitemi

Rize\'de, Vali\'ye Silah Sitemi

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 89'uncu yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

17.09.2013 12:00  Güncelleme: 15:01

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 89'uncu yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Rize Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, Rizelilerin 1924 yılında kenti ziyaret eden Atatürk'ü aşırı miktarda silah atarak karşıladığını belirtti, "Valimiz ruhsat vermiyor ama bizim hemşehrilerimizin o zamandan beri silah zafiyeti var" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Tören, çelenk koyma programının ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti. Törende konuşan Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizeliler'in kurtuluş mücadelesine büyük destek verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Rizeliler, Reis-i Cumhuru Rize'ye ayak bastığında tulum ve kemençe ile aşırı miktarda silah atarak karşılamıştır. Sayın Valimiz ruhsat vermiyor ama bizim hemşehrilerimizin o zamandan beri silah zafiyeti vardır ve olmaya da devam edecektir. Cumhuriyet varolduğu sürece bu bölge insanının silaha tutkunluğu sürecek. Bu silahların namluları doğru yerde, vatanın ve milletin menfaatine doğru dönmüştür. Tarih var olduğu sürece de böyle olacaktır. Başka bir amaçla kullanılmamıştır."

ATATÜRK'ÜN ADINI KULLANARAK EYLEM YAPMAK ATATÜRKÇÜLÜK DEĞİLDİR

Atatürkçülüğün bir eylem olsun diye veya bir işe karşı olmak için Atatürk'ün adını kullanmak olmadığını ifade eden Bakırcı, sözü Ulu Önder'in Rize'ye gelişi sırasında ziyaret ettiği söylenen çeşmelere getirdi. Bakırcı, "Bu çeşmeleri tespit edebilirsek restore ederek onlara isimler verebiliriz. Bu sayede gerçek Atatürkçülük de gözükmüş olur. Dernek açıp, tabela asarak bunların adını kullanarak eylem yapmak Atatürkçülük değildir. Hele hele Rize'de hiç değildir, olmayacaktır. Bunun da bir kez daha altını çiziyorum" diye konştu.

Tören, judocular, Vali Çakır, Jandarma Komutan Albay Cansaran ve Belediye Başkanı Bakırcı'nın da eşlik ettiği halk oyunları ekiplerinin horon gösterileri ile sona erdi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de, Vali'ye Silah Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement