Atatürk'ün Torunları Miras İstiyor - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Torunları Miras İstiyor

Atatürk'ün manevi torunları, CHP ve İş Bankası'ndan 1 milyar dolar istedi.

28.01.2013 14:36  Güncelleme: 14:58

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları, annelerinin vasiyetname gereği alması gereken miras payını almadığı iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İş Bankası'na 1 milyar dolar talepli ihtarname çekti.

1 Ağustos 2012'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ahmet Kemal Doğançay ile Ali Kemal Doğançay, annelerinin Atatürk'ün vasiyetindeki son mirasçısı olduğunu belirttiler. Adatepe'nin çocukları, annelerinin vasiyette belirtilen miras payını alamadığını iddia etti.

TORUNLAR PARAYI İSTİYOR

Doğançay kardeşler bugün İş Bankası ve CHP'ye ihtarname göndererek 1 milyar dolarlık alacağın ödenmesini talep etti. Doğançay kardeşlerin avukatları, CHP ve İş Bankası'na konuya ilişkin dava açmaya da hazırlanıyor. Çekilen ihtarname ve açılacak olan davayla ilgili Adatepe'nin oğlu Ahmet Kemal Doğançay'ın 30 Ocak'ta basın açıklaması yapacağı da duyuruldu.

İSTEDİKLERİ PARA KİMİN?

Atatürk'ün mal varlığı yakın tarihin hali hazırda en tartışmalı konularından biri. Atatürk mal varlığının taşınmaz olanlarını (Ev, çiftlik, fabrika) devlete bağışlamış, nakit varlığını ise İş Bankası'na yatırmıştı. Söz konusu nakit para da Hint müslümanlarından Türkiye'ye kurtuluş savaşında kullanılması amacıyla bağışlanan paraydı.

Söz konusu para Atatürk öldükten sonra CHP ve İş Bankası'nın kullanımında kalmıştı. Hatta İş Bankası'nın kendisi de bu konuyu bir dönem reklam amaçlı kullanmış "Bizler Hint Müslümanlarının parasıyla kurulduk"sloganları atmıştı. İşte Adatepe'nin çocuklarının istedikleri ve şuan CHP ve İş Bankasının kullanımında bulunan para bu para.

Atatürk\'ün Torunları Miras İstiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Torunları Miras İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement