Atifete Yahagay: Tomislav Nikoliç Kosova ile İyi İlişkiler Kursun - Son Dakika
Güncel

Atifete Yahagay: Tomislav Nikoliç Kosova ile İyi İlişkiler Kursun

Atifete Yahagay: Tomislav Nikoliç Kosova ile İyi İlişkiler Kursun

Aşırı milliyetçi Tomislav Nikoliç'in zaferiyle sonuçlanan Sırbistan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Sırbistan'ın yeni Cumhurbaşkanı'nın Kosova'nın iyi ilişkiler kurmayı yeğlediği komşu ülkedeki halkının...

21.05.2012 20:52

Aşırı milliyetçi Tomislav Nikoliç'in zaferiyle sonuçlanan Sırbistan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Sırbistan'ın yeni Cumhurbaşkanı'nın Kosova'nın iyi ilişkiler kurmayı yeğlediği komşu ülkedeki halkının tercihi olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay'ın, 'Geçmişi ağır olan iki egemen ve bağımsız ülkeyiz. Zira, vatandaşlarımızın gelecekleri için faydalı olacak ilişkiler kuracağımızı ümit etmekteyiz' cümlesine yer verildi.

Geçmişteki cumhurbaşkanlarının yapmadığını yapması için Sırbistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Nikoliç'e çağrı yapan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Nikoliç'in, Kosova ile iyi ve barışçıl ilişkiler kurması yolunda adımlar atması için cesaret bulması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Yahagay'ın, iki ülke arasında iyi ilişkilerin kurulmasının, iki ülke halklarının Avrupa ile entegrasyon sürecine yardımcı olacağına işaret ettiği kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atifete Yahagay: Tomislav Nikoliç Kosova ile İyi İlişkiler Kursun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement