Avcılar Kırmızı Beyaz'a Büründü - Son Dakika
Güncel

Avcılar Kırmızı Beyaz'a Büründü

Avcılar Kırmızı Beyaz\'a Büründü

Avcılar'daki Cumhuriyet Konserinde Bengü sahne aldı.

31.10.2013 11:17  Güncelleme: 11:00

Avcılar Cumhuriyet Coşkusunu doyasıya kutladı. Fener alayları, Ata'ya saygı yürüyüşü ve günün finalinde Havuz Meydanında Bengü konseri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına damga vurdu. Binlerce yurttaş Cumhuriyet'te yaşamanın tadını çıkarttı.

Gündüz yapılan törenlerde ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran vatandaşlar büyük coşku yaşadı. Turgut Özal stadyumundaki törenlerde sevinç ve coşku doruğa çıktı. Marmara Caddesi'nden başlayıp Atatürk Evi'ne Ata'ya saygı yürüyüşüne katılan yurttaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye haykırdı. Atatürk Evinde ise İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulduktan sonra folklor gösterileri sergilendi.

FENER ALAYI

Akşam ise Tahtakale Mahallesi Ispartakule'de toplanan yurttaşlar Fener alayına katıldı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin de katıldığı Fener alayı renkli görüntülere sahne oldu.

BENGÜ AVCILAR'I SALLADI

Günün finalinde ise Avcılar Havuz Meydanında sahne alan sevilen sanatçı Bengü şarkılarıyla Cumhuriyete renk kattı. Sahnede şık bir kıyafetle çıkan Bengü şarkılarını Cumhuriyet için seslendirdi. Elinde bayrak saldırıp konsere katılanların Bayrakları sallamasını isteyen Bengü, "İyi ki Cumhuriyet var. Yaşasın Cumhuriyet. Hepimizin Bayramı kutlu olsun" dedi.

Avcılardaki coşkuyu beğenen Bengü kendisine bir buket çiçek ve Atatürk heykeli hediye eden Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye teşekkür etti.

DEĞİRMENCİ FARKLI BİR BAŞKAN

Bengü Belediye Başkanı Mustafa Değirmencinin diğer Belediye Başkanlarından farklı olduğunu belirterek, "Yüzlerce konsere katıldım. Belediye Başkanları 3. Şarkıdan sonra alandan ayrılıyor. Ama Mustafa Başkan konseri sonunda kadar izleyip halkla birlikte eğlendi. Bu farklı bir özellik. Ayrıca kendisi çok karizmatik ve yakışıklı" dedi.

Bengü'nün bu sözleri büyük alkış aldı. Konseri eşiyle birilikte izleyen Değirmenci ise yaptığı konuşmada "Bizler yaşadıkça Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimize var gücümüzle sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

'HEDEFİMİZ CUMHURİYET, YÖNÜMÜZ HİZMET'

Mustafa Değirmenci Avcılar halkının, sevinci ve mutluluğu her zaman yaşayabilen çağdaş bir topluluk olduğunu belirttiği konuşmasında konsere katılımdan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Değirmenci ; "Bugün, Türk Milleti'nin, Eşsiz Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, özverili çabalarla gerçekleştirdiği devrimlerin başında gelen, Cumhuriyetimizin 90'nıncı kuruluş yılına ulaşmanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Benim ve Avcılar Belediyesinin her zaman olduğu gibi bugünde 'Hedefimiz Cumhuriyet, yönümüz hizmet' olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. " dedi.

HALK EV SAHİBİ DEVLET MİSAFİR

Değirmenci; yakın tarihe kadar tüm ulusal bayramları devlet kutladığını , halkın misafir olarak bayramlara katıldığını belirterek, "Ama bugün halk ev sahibi devlet misafir. 23 Nisanlar, 30 Ağustoslar, 19 Mayıslar, 29 Ekimler halkın belleğinde taptaze birer onur günü olarak kalacaktır. Ulusal bayramlarımız bundan sonra halkın 'davetli ' olarak katıldığı bir kutlama değil. Ev sahipliğini de misafirliğini de halkın kendisinin yaşadığı şölene dönüştüreceklerdir. Tüm ülke halkı birlik oldukça ve de bölünmedikçe, "Bu şafaklarda yüzen al sancağı" kimse söndüremeyecektir…" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avcılar Kırmızı Beyaz'a Büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement