Avrupa?da Yarışan Tek Türk Selçuk Kahraman Türklerin Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

Avrupa?da Yarışan Tek Türk Selçuk Kahraman Türklerin Gururu Oldu

Avrupa?da Yarışan Tek Türk Selçuk Kahraman Türklerin Gururu Oldu

Avrupa'da yarışan tek Türk Selçuk Kahraman Türklerin gururu oldu Danimarka ve diğer Dünya ülkelerinde çeşitli yarışmalara katılarak silah kullanmadaki ustalığını kanıtlayan Silah Eğitim Öğretmeni Selçuk Kahraman Türkiye ve Türklerin gururu oldu.

07.05.2015 16:24

Avrupa'da yarışan tek Türk Selçuk Kahraman Türklerin gururu oldu

Danimarka ve diğer Dünya ülkelerinde çeşitli yarışmalara katılarak silah kullanmadaki ustalığını kanıtlayan Silah Eğitim Öğretmeni Selçuk Kahraman Türkiye ve Türklerin gururu oldu. 08-10 Mayıs tarihlerinde Fransa'daki 'Vertus champagne Trophy' yarışmalarına katılmak üzere Fransa'ya hareket eden Selçuk Kahraman daha sonra 15-17 Mayıs tarihlerinde Hollanda'da 'Winterswijk- European Steel Challenge' yarışmasına katılacak. Fransa'ya hareketinden önce atış poligonunda hazırlıklarını DHA'ya anlatan Selçuk Kahraman dünyanın birçok ülkesinde bulunan Uluslararası Pratik Atış Konfederasyonu'nun "international practical shooting confederation? bir şubesini Türkiye'de açmayı planladığını söyledi. Selçuk Kahraman bu yıl 32 ayrı müsabakaya katılacağını belirterek. Haftada en az 4 gün atış talimi yaptığını ancak çalışmaların bazı müsabakalar öncesi 10 gün hiç aralıksız sürdüğünü söyledi.

TÜRKİYE'YE FAYDAM ÇOK OLUR

Türkiye'nin desteği olması durumunda Türkiye'de kuracağı Uluslararası Pratik Atış Federasyonu sayesinde çok iyi atıcılar yetiştirebileceğini, polis ve askerlerin yetişmesine katkıda bulunabileceğini belirterek 'çocukluğumda oyuncak tüfek ve tabancaya meraklıydım şimdi bugünlere geldim. Avrupa'da Türk olarak sadece ben yarışıyorum. Uluslararası Pratik Atış Federasyonu tarafından çeşitli ülkelerde düzenlenen yarışlara katılıyorum bu branş sadece Türkiye'de yok. Önümüzdeki günlerde Avrupa şampiyonasına katılacağım. Danimarka'da 8 kişilik bir tim kuruldu ben o 8 kişiden biriyim. Danimarka'yı Avrupa, Dünya şampiyonalarında biz temsil ediyoruz. Benim bugünü kadar bir hayli başarım var, çeşitli lisanslarım var, geçtiğimiz son iki yıl birincilik madalyalarım var, diplomalarım var. Örneğin Range Officer lisansı bana bütün dünyada yarışmalara katılma ve atış yapma, açılacak bir federasyonda President olma hakkı tanıyor. Böyle bir lisans, Dünya'da Türk olarak sadece bende var. Mermileri kendim yapıyorum. Çünkü bu spor çok pahalı, kendim yapınca biraz daha ucuza mal oluyor. Tabi önemli olan bana bu iznin verilmiş olması. Masraflarımı sponsorlarım, en çok da babam karşılıyor. Babama çok şey borçluyum' dedi.

Selçuk kahraman, Danimarka polisine de zaman zaman atış eğitimi verdiğini belirterek, elindeki M15 tipi otomatik tüfekten sadece 10-15 kişide bulunduğunu belirterek, silahın Danimarka'da kullanımının yasak oyduğunu sadece yurtdışındaki yarışmalarda kullanabildiğini söyledi. Başarılarını azmine ve kurallara uymaya borçlu olduğunu belirten Selçuk Kahraman, Türk gençlerine eğitim vermeyi denediğini ancak gençlerin silah atışını spor olarak değil başka amaçlarla öğrenmek istediklerini belirterek bundan vazgeçtiğini söyledi. Salçuk Kahraman'ın 2013'de 25 metrede Danimarka şampiyonluğu, 2014'de ekim ayında 22 kalibrede 600 puan üzerinden 598 puanla birincilik gibi çok sayıda dereceleri var.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa?da Yarışan Tek Türk Selçuk Kahraman Türklerin Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement