Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye ile yürütülen görüşmelerin Avrupa ve Almanya'ya sığınmacı akımını engelleyeceğini belirterek, "Türkiye ile iyi bir görüşme yürütüyoruz. Görüşmeler (sığınmacı sayısında) azalmalar sağlayacak" dedi.
Almanya'nın Koblenz şehrindeki Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı sonrası açıklamalarda bulundan de Maiziere, sığınmacı sayısının azalmasında belirlenen kotaların da önemli bir rol oynayacağını kaydetti.
De Maziere sığınma başvurusunda bulunanların Avrupa ülkeleri içinde dağıtılması gerektiğini dile getirerek, "Sığınmacı sayısında bir üst sınır belirlemeden bu konuda bir uzlaşmaya varmak zor" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye ile yürütülen görüşmelerin Avrupa ve Almanya'ya sığınmacı akımını engelleyeceğini belirten de Maiziere, "Türkiye ile iyi bir görüşme yürütüyoruz. Görüşmeler (sığınmacı sayısında) azalmalar sağlayacak" diye konuştu.
Suriyeliler için "münferit değerlendirmeye" destek
De Maiziere, Eyalet İçişleri Bakanlarından Suriyeli sığınmacıların bundan sonra "münferit değerlendirmeye" tabi tutulması konusunda destek aldığını belirterek, "Arkadaşlarım planlanan tedbirler hakkında bilgi edindiler" dedi.
Yeni uygulamaya göre, Suriyeli sığınmacılar, Almanya'ya sığınma başvurusunda bulunduklarında toplu olarak değil tek tek değerlendirilecekler.
Öte yandan, Suriyeli sığınmacıların ailelerini Almanya'ya getirebilmeleri konusunda değişiklik yapılmasının Alman hükümeti tarafından karara bağlanacağı bildirildi.
Daha önce Almanya'da Suriyeli sığınmacılara "birincil koruma" sağlanıyor, böylece Suriyeli sığınmacılar üç yıla kadar vize alabiliyor ve ailelerini Almanya'ya getirebiliyordu.
Almanya'da İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin, "Suriyeli sığınmacıların toplu bir şekilde değerlendirilmeleri yerine münferit olarak değerlendirilmelerini uygun buluyorum" açıklaması sonrasında, Suriyeli sığınmacılara "ikincil koruma" sağlanması tartışmaları başladı. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Maiziere'nin açıklamalarına tepki göstermesi sonrası, konu bir süreliğine rafa kaldırılmıştı.
Almanya'da "ikincil koruma" ne ilticacı ne de mülteci statüsü alabilmiş, fakat ülkelerinde ciddi bir sorun yaşadığına inanılan kişilere veriliyor.
Son Dakika › Güncel › Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?