Avrupa'dan Emekli Olanların Yaşadığı Köye Modern Cami - Son Dakika
Güncel

Avrupa'dan Emekli Olanların Yaşadığı Köye Modern Cami

Avrupa\'dan Emekli Olanların Yaşadığı Köye Modern Cami

Soma'nın Tekeli Işıklar köyü sakinleri, şu ana kadar sadece kaba inşaatına 250 bin TL harcadıkları ve alt katında morg bile bulunan bir cami yaptırıyor.

25.09.2012 14:08  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakinlerinin çoğu Almanya'da yaşayan ve çalışan Soma'nın Tekeli Işıklar köyü sakinleri, şu ana kadar sadece kaba inşaatına 250 bin TL harcadıkları ve alt katında morg bile bulunan bir cami yaptırıyor.

Bittiğinde Türkiye'de morgu olan tek cami olacak olan caminin süren inşaatını inceleyen Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, "Köy camisi için Kaymakamlık ve köylünün desteğiyle şu ana kadar 250 Bin TL harcandı. Tahminen 150 Bin TL daha gider. Köylünün büyük çoğunluğunun Avrupalı ya da oralardan emekli olması caminin tefrişatında da etkili oldu. Caminin alt katında morg, cenaze yıkama yeri, hanımlar ve erkekler için ayrı ayrı Kuran-ı Kerim öğrenme odası, hanımlara ve erkeklere ayrı ayrı ibadethane ve eğitim odaları ile tam bir dini külliye şeklinde yapılmış. Köy sakinleri, Avrupa'daki köylü yakınları ve Kaymakamlığımız tarafından yapılan yardımlarla cami inşaatında büyük yol kat edildi. Bugüne kadar yardım yapanlara da teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupa'dan Emekli Olanların Yaşadığı Köye Modern Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement