Avrupa Parlamenterler Meclisi, Sığınmacı Kamplarını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Avrupa Parlamenterler Meclisi, Sığınmacı Kamplarını Gezdi

Avrupa Parlamenterler Meclisi, Sığınmacı Kamplarını Gezdi

Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Brasseur başkanlığındaki heyet, Kilis ve Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı kampları ziyaret etti.

15.06.2015 21:18  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur başkanlığındaki heyet, Kilis ve Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki Suriyeli sığınmacıların barındığı kampları ziyaret etti.

Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur, beraberinde meclis üyeleriyle Kilis'te bulunan Konaklama Tesisleri'ni ziyaret etti. Suriyeli sığınmacılarla sohbet eden heyet, tesisteki okul ve çeşitli kursları gezdi. Suriyeli çocukların şiir okuduğu heyet, daha sonra Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki konteyner kenti gezdi. Burada Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları tarafından karşılanan heyete, sığınmacılarla ilgili brifing verildi.

Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur, kucağına aldığı Emine isimli bir bebeği severken "Umarım bu bebek büyüdüğünde ülkesindeki savaş bitmiş olur ve ülkesine döner" dedi. Türkiye'ye, Suriyeli sığınmacılara yönelik yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Brasseur, "Kendi ülkemizde 100 sığınmacı için bir merkez kuracak olsak, bunun için şikayet ediyoruz ve bunu yapmakta zorlanıyoruz. O yüzden buradaki gelişmelerden çok etkileniyorum. Türkiye'de yapılan seçim sırasında bizim bir izleme grubumuz görev yaptı ve bütün bu çalışmalarda gösteriyorki Türkiye demokrasinin işlediği bir ülke. Eğer bir parti tek başına yeterli çoğunluğu elde edemiyorsa, o zaman koalisyon hükümeti kurulması gerekiyor. Bunu yapmak lazım. Kolay bir şey değil ama Türkiye koalisyon hükümetini ve bu şekilde çalışmayı öğrenecektir. Seçimde kazanan herkesin bu bağlamda çok büyük sorumluluğu var. Ben güzel Türkiye'nin geleceğinin de en iyi şekilde olmasını diliyorum" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Parlamenterler Meclisi, Sığınmacı Kamplarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement