Avukata Bıçaklı Saldırıya Protesto - Kocaeli - Son Dakika
Güncel

Avukata Bıçaklı Saldırıya Protesto - Kocaeli

Kocaeli Barosu üyesi bir grup avukat, meslektaşları Hüseyin Fener'in İzmit'teki hukuk bürosunda uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanmasını protesto etti.

10.10.2018 15:04

Kocaeli Barosu üyesi bir grup avukat, meslektaşları Hüseyin Fener'in İzmit'teki hukuk bürosunda uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanmasını protesto etti.

Kocaeli Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, kamu go¨revi yapan avukatlara yo¨nelik so¨zlu¨, fiili ve silahlı saldırıların kaygı verici boyutlara ulas¸tığını söyledi.

Meslektas¸larına yo¨nelik saldırıyı s¸iddetle kınadıklarını, bu tu¨r saldırıların avukatlık meslegˆini yu¨ru¨tmelerine engel olamayacagˆını vurgulayan Gökçe, şöyle konuştu:

"Yargının vazgec¸ilmez u¨c¸ unsurundan biri olan savunma makamını temsil eden avukatlara yo¨nelik saldırılar, yargıya yapılmıs¸ demektir. Bugu¨n avukata atılan yumruk, saplanan bıc¸ak, sıkılan her kurs¸un adaleti ve bagˆımsız yargıyı hedef almaktadır. Avukata yo¨nelik her tu¨rlu¨ saldırıyı yapanlar da bir gu¨n kendilerinin de savunmaya ve avukata ihtiyac¸ duyabileceklerini asla unutmasınlar."

Gökçe, avukatlara kars¸ı yapılan saldırılara kars¸ı dik durmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Kimden gelirse gelsin her tu¨rlu¨ saldırı, baskı, haksızlık ve adaletsizlik kars¸ısında pes etmeyen bir meslek ic¸in birlikte c¸alıs¸maya ve gayret sarf etmeye her zamankinden daha c¸ok ihtiyacımız bulunmaktadır. I·nanıyoruz ki bu mu¨cadele sonucunda kazanan bagˆımsız savunma, hukukun u¨stu¨nlu¨gˆu¨ ve demokrasi olacaktır. Meslektaşımız Hu¨seyin Fener'e acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından avukatlar, meslektaşlarına yönelik saldırıyı alkışla protesto etti.

Olay

Avukat Hüseyin Fener, Kocaeli'nin İzmit ilçesi Körfez Mahallesi'nde Kocaeli Barosu'nun bulunduğu plazadaki hukuk bürosunda, 8 Ekim'de ofisine gelen bir kişiyle tartışmaya başlamış, tartışmanın büyümesi üzerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi, bıçakla Fener'i kolundan ve karnından yaraladıktan sonra kaçmıştı.

Saldırganın peşinden koşan Fener'in, yanındaki silahla ateş açması sonucu park halindeki bir kamyonetin ön camına mermi isabet etmişti.

Avukat Fener, Seka Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu olmuştu.

Polisin, şüpheliyi yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

Avukata Bıçaklı Saldırıya Protesto - Kocaeli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukata Bıçaklı Saldırıya Protesto - Kocaeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement