Avustralya Başbakanı Abbott, Obama ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Avustralya Başbakanı Abbott, Obama ile Görüştü

Avustralya Başbakanı Abbott, Obama ile Görüştü

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, ABD'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Sarayda bir araya geldi.

13.06.2014 09:13  Güncelleme: 09:49

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, ABD'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin artırılması konusunda görüş birliğine varılırken, Amerikan askeri güçlerinin Avustralya topraklarında daha fazla faaliyette bulunacağı belirtildi. Görüşmede ayrıca, iklim değişikliği konusunda görüş alış verişinde bulunan iki lider, Kasım 2014'de Avustralya'nın Brisbane kentinde yapılacak G20 liderler zirvesi gündemine enerji verimliliğinin girmesi konusunda anlaştı.

Avustralya'nın kuzey bölgesi Darwin'deki Amerikan deniz kuvvetlerine ek olarak iki ülke arasındaki düzenlemeleri artırma konusunda görüş birliğine varılırken, bunun, Avustralya topraklarında ABD ile yeni ortak üsler açılabileceği anlamına geldiği belirtiliyor.

Abbott, konuya ilişkin "Bu durumun sadece Avustralya için değil bölgemiz için de iyi olduğunu düşünüyorum" dedi. Avustralya'nın her zaman ABD'nin güvenilir müttefiki olacağının altını çizen Abbott, ABD'de ekonomik ve güvenlik alanlarında işbirliğini sağlamlaştırmak için bulunduğunu belirtti.

İki lider arasındaki görüşmede,  Irak krizi, Afganistan ve Çin'in yükselişinin de gündeme geldiği belirtildi. - Melbourne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya Başbakanı Abbott, Obama ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement