Avusturya'dan Van'a 5 Tır Yardım Gitti - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Avusturya'dan Van'a 5 Tır Yardım Gitti

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Avusturya\'dan Van\'a 5 Tır Yardım Gitti

Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarında topladığı yardım konvoyu düzenlenen bir törenle başkent Viyana'dan, Van'a gönderildi.

Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarında topladığı yardım konvoyu düzenlenen bir törenle başkent Viyana'dan, Van'a gönderildi.

BÜYÜKELÇİ SEZGİN: "BU YARDIMLAR YÜREKLERİ ISITACAK"

Başta Viyana olmak üzere Linz, St.Pölten, Wr.Neustadt gibi şehirlerden toplanan kışlık giyecek, battaniye ve kuru gıda gibi 5 TIR dolusu yardım malzemelerini götüren konvoyun hareketinden önce konuşan Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, 'Şehitlerimize ağlarken arkasından gelen Van depremi haberi hepimizin içini yaktı. Kış mevsiminin bastırdığı şu günlerde depremde yakınlarını kaybeden, evsiz-barksız kalan vatandaşlarımızın bu durumu hepimizi büyük acılara sevketti. Böyle bir ortamda, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız Van'daki kardeşlerine yardım edebilmek için seferber oldular. Avusturya'da da hayırsever vatandaşlarımız kendi inisiyatifleri ile gayretli bir yardım çalışması başlattılar. Vatandaşlarımızın topladığı yardımlar beklenenin çok çok ötesine geçti. Yardımların ülkemize gönderilmesi için hazır hale getirilmesi aşamasında başknosolosumuzca derhal çalışmalara başlanmıştır. Bu çalışmalara gönüllü olarak katılan bir çok vatandaşımızın da emeği ile bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye hazır hale gelmiştir. Bugün buradan yola çıkacak olan 5 TIR bedenleri ısıtacak malzemelerle birlikte yürekleri ısıtacak sevgiyi, dayanışmayı, kucaklamayı da beraberinde götürmektedir" Şeklinde konuştu.

BAŞKONSOLOS YAĞLI; 'GURUR DUYDUM"

Viyana Başkonsolosu İbrahim Mete Yağlı ise yardım malzemelerinin toplanması ve hazırlanması sırasında yaşadıklarını anlattı ve ? Ben burada nasıl bir milletin temsilcisi olduğumu gördüm. Bunu iliklerime kadar yaşadım. Sizlerin temsilcisi olmanın nasıl bir gurur kaynağı olduğunu bana yaşattınız.ö Diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sivil toplum örgütü üyeleri, işadamları ve vatandaşlardan oluşan kalabalık, alkışlar arasında TIRları yolcu ettiler. Başkonsolosluk yetilileri önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir toplantı ile yardımların hazırlanması aşamasında emeği geçen dernek, kuruluş ve vatandaşlarımıza teşekkür belgesi verileceğini açıkladılar.

Kaynak: DHA